Поговорка , която в случай на нападение изяснява ясно моята позиция по въпроса:
По-добре синджир зад мен, от колкото кръст пред мен.
Поговорка , която в случай на нападение изяснява ясно моята позиция по въпроса:
По-добре синджир зад мен, от колкото кръст пред мен.
Оръжието не е опасно, опасен е човека. Ако си решил да убиваш не оръжието(огнестрелното) те прави убиец. Въпросът е в това, че ако искаш можеш лесно да се сдобиеш с незаконно оръжие и да направиш лошото което искаш. Законното придобиване на оръжие не те прави непременно убиец. Всяко право си носи и съответното задължение. Нека бъдем отговорни граждани на държавата пък какво притежаваме си е въпрос само на финансови възможности. Щом можеш да си позволиш да си купиш и поддържаш някакъв "предмет", който сам по себе си е легален то трябва да имаш и законно право да го направиш. Всичко според мен зависи от съзнанието на отделния човек, полезен ли ще е за обществото и себе си или ще е ...
И аз съм против.Така всички сегашни бабаитчета които за сега само се бият ще започнат и да се стрелят.И като отидат децата ни на дискотека,за сега могат да отнесат малко бой,но тогава не се знае дали ще се върнат живи.И върви после доказвай кой крив кой прав.На нас оръжие не ни трябва достатъчно се избиваме по пътищата.Пресен случай катастрофата в Луковит.30 годишен без книжка е убил 2 момчета студенти,а едно момиче е на командно дишане.Да не говорим и колко ще зачестят и злополуките от неправилна употреба,игра с оръжието и от незнание за използване.Всички които са "за" виждали ли са прострелян човек,първо вижте един труп от огнестрелна рана,пък тогава се замислете,че може да е престъпника,но може и да сте вие или някой от вашите близки.Друг е въпроса за неприкосновеност на частната собственост,ако приемат закон може да се брани по хиляди начини и без огнестрелно оръжие.
Не можах да си изтрия поста Прави сте че проблема е закона защитаващ престъпността а не в носенето и притежанието на оръжие но вие разглеждате нападение на един престъпник но ако дойдат повече какво става ако не си с огнестрелно оръжие нямаш никакъв шанс.
Този пост е редактиран от Krasimir_01; 13.09.2014 в 08:45.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))