Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 16 от общо 16
    VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от vlado 9 Виж публикацията
    Защо тогава да им ги взимам???
    За да ползваш предимствата на корпусната технология.Няма начин да разместваш фараров корпус с Д.Б. плодникова рамка.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от vlado 9 Виж публикацията
    Защо тогава да им ги взимам???
    Щото трябва да си модерен!!! Трябва да експериментираш, да търсиш, да ровиш, да мачкаш! Крилца ще режеш, крачка, всичко, пити - задължително! Търтеите ги хващаш един по един и марш навън! Без работа не трябва да стоиш, и най-вече на пчелите трябва да им намираш работа, няма да я караш айляшката като дяда си. Тогава ще видиш предимствата... на всичко! Залудо работи, залудо не стой!
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Наблюдател
    Регистриран
    03.07.2013
    Нов съм но смятам, че е по-добре плодниковите рамки да са по-големи. Според мен това означава по-голям брой пчели и по-високи добиви.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Според мен на 1200 м височина е нормално майките да избягват все още новите-светлите пити.
    Най-добре е да стесни плодника на 8 рамки и да сложи над него два магазина и вътре в тях една рамка с открито пило и две рамки със запечатано пило от двете и страни, за да не се простуди откритото пило. Така пчелите и майката ще се качат горе и след 20 тина дни долу като се излюпи всичко, да разкара ДБ плодника. И постепенно да разкара и трите ДБ пити от горе.
    А колкото до ЛР питите, ако се развие едно семейство на два корпуса за плодник, това семейство ще е доста по-силно от ДБ. Така мисля аз.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    На 2 корпуса по 8 ДБ рамка за плодник не по малко от 20 ЛР пити,не е и по тежко.Но това е за друго място,колегата е решил. Да работи с Фарар,и според мен както го съветва E.Filimonov ще стане

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Владо на 1200м сезона започва с поне месец по-късно и завършва пак с толкова по рано.По добрият вариант според мен е 3-4 корпуса с ниска рамка отколкото два с ДБ.

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •