Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 234

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Въпреки че си избра твърде амбициозно заглавие за темата, липсва ти практически опит при работа с пчелни семейства нонстоп във фул кондишън. ДБтата обичат малко по...яваш-яваш...
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Въпреки че си избра твърде амбициозно заглавие за темата, липсва ти практически опит при работа с пчелни семейства нонстоп във фул кондишън. ДБтата обичат малко по...яваш-яваш...
    То ако знаех всичко което ме вълнува и имах практика за да си осъществя идеите които ме вълнуват в пчеларството нямаше да отварям темата .Отворих темата за да споделяме и да се виждат грешните или правилните дейности да се ориентираме в някаква степен в това какви дейности правят другите във същото време и така да сверяваме правилните и грешните неща в дадения момент. Критиките когато са градивни ги приемам със удоволствие .Може и това да е причината ,че евентуално съм ги форсирал малко повече но си мисля ,че не точно това е главната причина за да изпаднат всички в роево състояние. Едното семейство беше на 10р разширих го със 2 плодникови рамки сложих и магазин и то е в роево състояние .Интересно ми е ,че събират нектар градят и имат място за складиране на нектар и пак са в роево състояние само двете който правят само смяна те са във нормална кондиция без роеви ексцесии
    Милен Михов

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Здравей,Милене.И какво и е лошото на рапицата.Отводка и мед.А направи го на сланчогледа и ще видиш разликата.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от argilov Виж публикацията
    Здравей,Милене.И какво и е лошото на рапицата.Отводка и мед.А направи го на слънчогледа и ще видиш разликата.
    Привет.Да точно така се получи но не очаквах точно такъв сценарий .За първи път се сблъсквам със рапицова паша и доста главоболия ми причини по никое време .Всички планове се развиха 20 дена по рано добре ,че поне си бях подготвил кошерите предварително .Плана за увеличение на бройките(ако майките се оплодят успешно) почти е изпълнен още на рапицата ако и добива беше по х2 щях да съм доволен .Но като за начало нека не съм максималист има колеги който от 30 семейства имат по малък добив от моите 6 бр от който вадих аз мед а 1бр го разделих още преди рапицата
    Милен Михов

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    А по колко рамки покриват ройчетата.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •