Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 47

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Стига сте се сърдили за глупости. Гледай 100 кошера и ще вземеш 600 лв или 1000 - ще вземеш 6000 лв. За малките бройки парите се виждат малко. Ако бяхте следили изказванията по последните конференции с Мария Габриел, щяхте да разберете, че ЕС се стреми да окрупни бранша, а не да се занимава с единичните пчелари.
    Ако един пчелар се занимава сериозно с пчелите си и се грижи за тях - ще може да се самосубсидира от пчелите си.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не си мисли, че 6000 лева са много пари за пчеларите с по 1000 и повече кошери. Да, аз ще ги взема тези пари, но за да докарам пчеларството до тука съм инвестирал около 2.5 милиона лева в земи, пчелини, кошери, две бази със земя, сгради и оборудване, дървообработващо предприятие, транспортни средства, машини, оборудване и т.н. Ше се радвам, ако за 7-8 години тези средства се възвърнат, но с по 6000 лв. на година доникъде няма да стигна.......

Ха-Ха......, ако разчитах на държавата, по-добре е да отида и да се гръмна. Не и искам парите на тази държава. Доволен ще съм не ако ми дава пари, а ако НЕ МИ ПРЕЧИ със скапаното си законодателство и с корумпираните си чиновници във всички нива на държавната администрация.

Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Не си мисли, че 6000 лева са много пари за пчеларите с по 1000 и повече кошери. Да, аз ще ги взема тези пари, но за да докарам пчеларството до тука съм инвестирал около 2.5 милиона лева в земи, пчелини, кошери, две бази със земя, сгради и оборудване, дървообработващо предприятие, транспортни средства, машини, оборудване и т.н. Ше се радвам, ако за 7-8 години тези средства се възвърнат, но с по 6000 лв. на година доникъде няма да стигна.......

Ха-Ха......, ако разчитах на държавата, по-добре е да отида и да се гръмна. Не и искам парите на тази държава. Доволен ще съм не ако ми дава пари, а ако НЕ МИ ПРЕЧИ със скапаното си законодателство и с корумпираните си чиновници във всички нива на държавната администрация.
    Ти за това ли се захвана с пчеларство, с идеята държавата да ти върне инвестицията?

Наблюдател
    Регистриран
    09.11.2010
    евала за точния отговор

Наблюдател
    Регистриран
    09.11.2010
    Цитат Първоначално публикувано от bate79 Виж публикацията
    За това сме на това дереже в държавата,без почерка преди да попиташ ти казват неможе или върви тук,върви там и се отказваш сам
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията

ХА ХА ХА евала за точния отговор ГОЛЯМ си Матеев
    ГОЛЯМО БРАВО

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    1380000 лева, 398496 заявени пчелни семейства заподпомагане или това прави приблизително по 3 лева и 46 стотинки на пчелно семейство(не трябва да забравяме и 14-те стотинки данак който трябва да се плати върху тази сума - 4%). Броя на подаденяите заявления е 4208, или излиза че средно един кандидат отглежда малко над 94 пчелни семейства...

http://www.mzh.government.bg/mzh/bg/home/14-05-26/.aspx

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Сега остава и да ги дадьт преди нова година.....

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Радвай се, ако въобще ги дадат тази година ........

И се моли да не идват на проверка точно при тебе, защото и по време на проверките "експертите" на ДФЗ се държат като олигофрени. Специално за слънчевите централи идваха по няколко човека накуп и правеха по десетки хиляди снимки. Всеки модул, всеки сериен номер, всяко болтче, всяко кабелче. Мереха с метър конструкции, кабели, табла, брояха куплунзи, болтчета и гайки. За нещо, което струваше 20 стотинки те влагаха 1 лева труд, за да го проверят, снимат, преброят и опишат. Абсолютна тъпотия. Човек започва да се чуди има ли поне един човек със здрав разум там в ДФЗ.

Ха-ха - след това се прибираха във фонда и вероятно месеци наред са гледали всяка една снимка и са въвеждали на Excel всеки един сериен номер. И после са ги сравнявали с проектната документация и да имаш късмет, ако при преписването си сбъркал една единствена цифричка в номера на един единствен модул. Започва едно ходене по мъките, едно писане на обяснения и т.н. и т.н.

Един приятел от Русе го караха да разглоби половината трактор, защото серийния номер на двигателя се оказа някъде отдолу и "експерта" отказа да се навре под трактора и да го види. Тоест говорим за самозабравили се корумпирани маниаци с мания за величие - такива ги е насъбрал ДФЗ.

Калинката идеално се вписваше в тази система по простата причина, че ДФЗ е пълен с калинки. По времето на управлението на БСП-то и Доган в ДФЗ се говореше само на турски език. Тоест беше пълен само с турски калинки. После дойде Бат Бойко и смени калинките с български. Нищо друго обаче не се промени. Корупцията си остана, а средния коефициент на интелигентност на персонала падна почти до нула.

Здрава логика в действията на ДФЗ не трябва да се търси. Всички там са като роботи, като коне с капаци, и за всяка една простотия, направена от тях, те си имат стандартното оправдание "ами на нас така ни е разпоредено да го правим". Точка по въпроса.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Сега остава и да ги дадьт преди нова година.....
    Е, как? - ако всичко е наред трябва до 20 юни да са сключени договорите и парите да са преведени...

Автор
    Регистриран
    10.10.2010
    Пчеларски район
    Велики Преслав
    http://www.dfz.bg/bg/prescentar/novini/-de-minimis-/
    Тия се подиграват с нас.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •