Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 35 от 239 ПърваПърва ... 2533343536374585135 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 341 до 350 от общо 2387
    Потребител
    Регистриран
    23.06.2013
    Пчеларски район
    община Силистра
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Аве, рапичарите, почнахте ли да въртите?
    Даде 2 дена, напръскаха 60% от магазина и пак дъжд, днес малко се поразмърдаха, ама пак го дават едно...
    сега се чудя тва дето докараха да го вадя ли, да чакам да ги понапълнят на 100%, незнам!
    Ама мене не ме гледай, аз ги започвам отново и съм с малко )
    "Човек е щастлив, когато е отпратил миналото, забравил злобата, не чака от никой нищо...

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Колеги днеска виждам нещо което ми направи впечатление на пчелина. Кажете според вас може ли да се говори за майска болест. Намерих десетина купчинки с пчели с по 8-10 пчели в купчинка. При натиск излиза огромно количество прилачащо на неусвоен прашец. Тази година ми е втора с рапица и не съм виждал подобно нещо до сега.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	1.jpg
Прегледи:      353
Размер:	116.4 KB
ID:	1270
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	2.jpg
Прегледи:      356
Размер:	79.7 KB
ID:	1271

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Аве, рапичарите, почнахте ли да въртите?
    Въртим, ама не центрофуги, а рамки с маточници из рацете. Ужас. http://dnes.dir.bg/news/dazhd-progno...-16582369?nt=4

Потребител
    Регистриран
    28.01.2011
    Пчеларски район
    Раднево
    При мен ми трябват 3-4 дена и ще напълнят корпусите.Разбира се най-силните семейства
    Относно маточниците,ами все още се държат и не се изпаднали в това състояние.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Хубаво време за избор на майки.

Наблюдател
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от kasapina Виж публикацията
    При мен ми трябват 3-4 дена и ще напълнят корпусите.Разбира се най-силните семейства
    Относно маточниците,ами все още се държат и не се изпаднали в това състояние.
    И при мен така. Добре, че около Бургас не валя много. Надявам се по празниците да оцапаме вече центрофугите. Април успях да сменя 5-6 майки от самосменни маточници на един расов кошер и да направя 2 отводки. Даже 3 вече проснесоха.Никога не е било това толкова рано. Успех!!!

Наблюдател
    Регистриран
    07.03.2013
    Здравейте,
    днес бях при пчелите. Направих си отводки от почти всички кошери. Чакам слънчогледът вече. Но положението с агресията на пчелите си е сериозно. И честно казано повече си го отнесох, като си вършех работата из двора, отколкото като ги отвеждах. Почти е невъзможно да се работи в градината. От 1 седмица е така. Но пуста й рапица, дето толкова я обичат и това студено време вечер и... това е резултатът. А при вас как е? Моите налитат здраво на мен и моите хора вкъщи. Дано скоро се кротнат!

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2012
    Пчеларски район
    Шумен
    При мен около 50 процента са испаднали в роево състояние,като семействата имат градеж и майките не са спрели да снасят,но уви.Както каза колегата Rosty въртим рамки с маточници вместо с мед.За няколкото хубави дни по рано силните семейства напълниха по над половин магазин с мед,но до там.Лошото е ,че доста майки са осеменявали и в магазините,особенно първите кошери на които сложих магазини през първата деседневка на април.Засега махам маточници,но ако нешата не се оправят до десетина дни ще се наложи да правя отводки по рано от плануваното.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Толкова народ търси ранни майки.Сега е момента.

Потребител
    Регистриран
    28.01.2011
    Пчеларски район
    Раднево
    15 кошера извадени е равно на 5 тенекии мед,това е за днес от мен.
    Но има нападение пчелите настървени жилят много,рапица има,но явно гадното време си казва думата.

Страница 35 от 239 ПърваПърва ... 2533343536374585135 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •