Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 23
    Потребител
    Регистриран
    17.04.2014
    Пчеларски район
    с.Крушаре , обл.Сливен
    Здравеите да попитам и аз за моят кошер.Многокорпусе е, на три корпуса е в момента.Долните два са с по 6-7 рамки с пило останалите рамки са с прашец и мед.Преди седмица добавих 3-ят корпус с 4-5 изградени празни пити и 5 основи за градежеу.Най отгоре сложих някаква купена храна в торбичка и го затворих.Така добре ли е или трябва още нещо да направя

Потребител
    Регистриран
    17.04.2014
    Пчеларски район
    с.Крушаре , обл.Сливен
    Искам също да си направя отводка от този кошер.как да процедирам,има ли някаква предварителна подготовка и кога да направя отводката,дали да изчакам да напълни малко мед и после да правя отводката
    Този пост е редактиран от tanasko; 21.04.2014 в 11:54. Причина: правописа

Наблюдател
    Регистриран
    26.12.2012
    колега постъпил си правилно с подредбата на кошера, но според мен храната по това време е излишна (е осжен ако не си някаде мн на висок , но надали ако бе така щеше да слагаш основи).Колкото за отводката саветвам те на я направиш след края на първата главна паша,като предварително си произведеш или закупиш майки за този момент.

Потребител
    Регистриран
    17.04.2014
    Пчеларски район
    с.Крушаре , обл.Сливен
    Сложих основи защото времето е лошо,гледам да им създам малко работа,когато вали и не излизат от кошера. А храната им я дадох,защото,четох някъде,че за да градят им трябва приток на храна,а при лошо време притокът спира.

Потребител
    Регистриран
    17.04.2014
    Пчеларски район
    с.Крушаре , обл.Сливен
    Сложих основите с цел да създам работа вътре,понеже времето е лошо,а за храната гледах едно филмче и там казаха,че когато времето се влоши за по дълг период е добре да се сложат основи за градеж,с цел да се създаде работа,но се подхранва защото при лошо време спира притокът на нектар а от там спират и да градят

Наблюдател
    Регистриран
    26.12.2012
    праилно си чувал за храната и градежа но нека ти поясня че само мед или захар на става за градеж иска и прашец дори основното е прашец,ако ги храниш с истенски прашец градът и февруари месец
    иначе правилно мислиш и деистваш

Потребител
    Регистриран
    17.04.2014
    Пчеларски район
    с.Крушаре , обл.Сливен
    А за отводката си мисля следващия месец щом напълнят горният корпус с мед да го отнема и да не връщам празни пити.така се надявам,като я стесня,да изпадне в роево състояние и след като заложи маточнициге да ги преместя в един празен кошер.така пчелите ще си изберат сами майка.Дали ще се получи?

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    По добре ще е да сложиш майката в третия корпус след като извадиш меда,като между втори и трети сложиш ханеманова решетка плюс вход на 180 гр.

Наблюдател
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    обш. Сунгурларе
    Здравейте колеги, от тази година ми се налага да работя по многокорпусна система и не съм много запознат. В момента имам страшно много паша, майката се качва на втория корпус и снася там. Колеги съветват да въртя корпусите но не всички са с отделно дъно какво да направя? И как да предотвратя евентуално роене в лошото време?

Потребител
    Регистриран
    17.04.2014
    Пчеларски район
    с.Крушаре , обл.Сливен
    Какво е вход на 180 гр.

Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •