мерси за изясненията радо,научавам нещо ново,за центрофуга имам налична три рамкова, но не затварям очи и за нещо друго искащо по малко хамалогия.
мерси за изясненията радо,научавам нещо ново,за центрофуга имам налична три рамкова, но не затварям очи и за нещо друго искащо по малко хамалогия.
не се притесняваи колега важното е да знаеш на момента кво да правиш и наи вече свободно време
Изключително сериозно нещо са тези 40 кошера!Аз гледам себе си-1 година преди да почна да се занимавам изчетох всичко възможно за пчеларството и изгледах всички филми!Една година и нещо е много малко стаж да се хвърлиш на 40 бр и сигурно сам го усещаш щом си написал този пост.Моя съвет е да ги увеличаваш постепенно докато получиш увереност в себе си че може да се справиш с 40, повярвай ми това ще стане рано или късно.Според мен центрофугата ти е най-малкия проблем!
колеги искам да питам къде може да си поръчам ранни майки
Разбира се че центрофугата не е най важното, просто давах пример, щом са ЛР ще слага там по 3 пити, аз на ден оправях по 4 кошера(нямах никакви удобства), това са 10 дена.
Ако имаш и друга работа как ще се оправиш, семейство пенсионери с ДБ съм съгласен, но 40 ЛР за работещ човек ще му е трудно. Аз започнах с 14 кошера и ми беше трудно, в момента имам увереността, че мога да се оправям с 20 и започвам да ги увеличавам.
Не, аз вадих мед от 5 кошера останалите бяха отводки, но се разправях цял ден. Взех кошерите без да имам никаква подготвена база и никакви удобства.
Имах предвид че 40 кошера са 10тина дена.
Ще снимам другия път като си отида на пчелина какво съм направил от 2 съборетини и един обрасъл двор в който не беше влизано от 15 години.
Навсякъде е гипсокартон, от 3 дни започнах да лепя плочки в банята, вече има стая за вадене на мед и доста удобства.
Един 80 дядо няма как да направи 1/50 от това което съм направил само за 1 година.
Миналата година беше чудо, като вадех мед нямаше как за се обърна в стаята, беше далеко от пчелина, влизаха пчели от дупките на къщата за това ставаше толкова бавно.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))