Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 7 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 66
    Наблюдател
    Регистриран
    16.04.2014
    мерси за изясненията радо,научавам нещо ново,за центрофуга имам налична три рамкова, но не затварям очи и за нещо друго искащо по малко хамалогия.

Наблюдател
    Регистриран
    17.04.2014
    не се притесняваи колега важното е да знаеш на момента кво да правиш и наи вече свободно време

Потребител
    Регистриран
    29.12.2012
    Цитат Първоначално публикувано от stremej Виж публикацията
    . и ще се хвърля направо с 40 нови многокорпусни кошера...Вие какво ще кажете, сериозна работа ли са тези кошери, за човек отскоро навлизащ в пчеларството? ....
    Изключително сериозно нещо са тези 40 кошера!Аз гледам себе си-1 година преди да почна да се занимавам изчетох всичко възможно за пчеларството и изгледах всички филми!Една година и нещо е много малко стаж да се хвърлиш на 40 бр и сигурно сам го усещаш щом си написал този пост.Моя съвет е да ги увеличаваш постепенно докато получиш увереност в себе си че може да се справиш с 40, повярвай ми това ще стане рано или късно.Според мен центрофугата ти е най-малкия проблем!

Наблюдател
    Регистриран
    17.04.2014
    колеги искам да питам къде може да си поръчам ранни майки

Наблюдател
    Регистриран
    16.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от търтея Виж публикацията
    Изключително сериозно нещо са тези 40 кошера!Аз гледам себе си-1 година преди да почна да се занимавам изчетох всичко възможно за пчеларството и изгледах всички филми!Една година и нещо е много малко стаж да се хвърлиш на 40 бр и сигурно сам го усещаш щом си написал този пост.Моя съвет е да ги увеличаваш постепенно докато получиш увереност в себе си че може да се справиш с 40, повярвай ми това ще стане рано или късно.Според мен центрофугата ти е най-малкия проблем!
    Търтея прав си!Но работата е там ,че не ги поръчвам аз, и трябва бързо да придобия увереността ,че ще се справя с тях. А и искам бързо да вляза в пчеларството!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Разбира се че центрофугата не е най важното, просто давах пример, щом са ЛР ще слага там по 3 пити, аз на ден оправях по 4 кошера(нямах никакви удобства), това са 10 дена.
    Ако имаш и друга работа как ще се оправиш, семейство пенсионери с ДБ съм съгласен, но 40 ЛР за работещ човек ще му е трудно. Аз започнах с 14 кошера и ми беше трудно, в момента имам увереността, че мога да се оправям с 20 и започвам да ги увеличавам.

Наблюдател
    Регистриран
    16.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Разбира се че центрофугата не е най важното, просто давах пример, щом са ЛР ще слага там по 3 пити, аз на ден оправях по 4 кошера(нямах никакви удобства), това са 10 дена.
    Ако имаш и друга работа как ще се оправиш, семейство пенсионери с ДБ съм съгласен, но 40 ЛР за работещ човек ще му е трудно. Аз започнах с 14 кошера и ми беше трудно, в момента имам увереността, че мога да се оправям с 20 и започвам да ги увеличавам.
    Nik, 3 Дена си центрофужил 14 кошера ,това ми се вижда малко бавно.Разбирам защо ти е било трудно ,те направо се те уморили! :x

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Не, аз вадих мед от 5 кошера останалите бяха отводки, но се разправях цял ден. Взех кошерите без да имам никаква подготвена база и никакви удобства.
    Имах предвид че 40 кошера са 10тина дена.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Не, аз вадих мед от 5 кошера останалите бяха отводки, но се разправях цял ден. Взех кошерите без да имам никаква подготвена база и никакви удобства.
    Имах предвид че 40 кошера са 10тина дена.
    Като те слушам(чета) какви глупости дрънкаш в последните си няколо поста съм на 1000% сигурен че баба ми дето гони 80-те години ще се справи по-добре(бързо и лесно) от тебе и с 5-те ти, и с 14-те ти кошера!!!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Ще снимам другия път като си отида на пчелина какво съм направил от 2 съборетини и един обрасъл двор в който не беше влизано от 15 години.
    Навсякъде е гипсокартон, от 3 дни започнах да лепя плочки в банята, вече има стая за вадене на мед и доста удобства.
    Един 80 дядо няма как да направи 1/50 от това което съм направил само за 1 година.
    Миналата година беше чудо, като вадех мед нямаше как за се обърна в стаята, беше далеко от пчелина, влизаха пчели от дупките на къщата за това ставаше толкова бавно.

Страница 2 от 7 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •