Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 33 от 239 ПърваПърва ... 2331323334354383133 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 321 до 330 от общо 2387
    Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Не знам. Аз си мисля така. Сега има някакво пило, но така или инъче е малко. То и да се излюпи тия дни ще има и умрели пчели. А сега майката от тук нататък като снесе, най-рано след 21 дена ще има млади пчелички. Такава ми е логиката и ми се ще да не ги притеснявам излишно.

Потребител
    Регистриран
    24.10.2013
    Вчера и аз стесних моите. Има няколко дето няма да ги бъде, но то е нормално. Повечето семейства имат пило м-у две и три рамки. Събират прашеч и нектар. Някой знае ли от какво може толкова рано да събират нектар?
    Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Е то много неща цъфтят сега, но дали има необходимата температура за отделяне на нектар?

Наблюдател
    Регистриран
    07.03.2013
    Какво е положението при вас, колеги? Аз започнах с подхранването със сироп от днес, че медецът е на привършване. Приносът на нектар е почти нищожен. Храните ли вече? Пилото ми се позасили последната седмица, но като цяло има какво да се желае още.

Потребител
    Регистриран
    10.02.2013
    От днес и аз започнах да подхранвам със сиропче повечето кошери са с почти пълни горни корпуси на по 8-9 рамки пчели .Работя с фарар не знам обаче как ще се развият до акацията че да ми докарад мед.

В неделя ще има пръскане на рапицата (1600дкра) която се намира в посока КАТ на гърба на Бургас цвет Танев. Пръскането ще е от сутринта така че който има пчелин в близост желателно е да ги затвори аз ще го направя. Прапарата е силно токсичен АВАНТ ...

Опасен за пчелите
    .Да не се прилага при култури в периода на цъфтеж с цел опазване на пчелите и другите насекоми опрашители

АКТИВНО ВЕЩЕСТВО - АВАНТ® 150 ЕК съдържа 150 г/л индоксакарб. Индоксакарб е инсектицид от групата на оксадиазините, който действа като потиска навлизането на натриеви йони в нервните клетки, което води до парализа и смърт на засегнатото насекомо, в срок от 24 до 60 часа.
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Наблюдател
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Бургас
    Колеги как е при вас? Азимам рапица на 300м, но времето не дава да я посещават масово. Поставих магазини на най-силните, защото плодника беше запълнен с нектар.Утре ше отида да видя какво правят.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Времето е супер гадно даже вечер става и много студено за съжаление на пчеличките и на нас

Потребител
    Регистриран
    28.01.2011
    Пчеларски район
    Раднево
    Отвратителното време продължава и следващата седмица.И всичко това се случва точно когато масово цъфти рапицата.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Сега гледах синоптика, следващите 10 дена го дават хубаво време, дали ще е такова ще се види. Сега се връщам от пчелина, летят много, носят прашец в несвяст. Има принос и на нектар, да се надяваме, че ще се засили. На силните съм сложил магазин, да видим какво ще стане.

Страница 33 от 239 ПърваПърва ... 2331323334354383133 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •