Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 14 от 51 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 131 до 140 от общо 506
    VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Ами то както е написано си е направо Gate Way! И аз искам да си купя такъв за 50лв!!! Дай линка!
    http://jarcomputers.com/p_WIFITPLINKTLMR3420
    Ползвам го от година безпроблемно и с лесна конфигурация.

има и мобилен вариант без антена и с един Лан порт:
    http://jarcomputers.com/p_WIFITPLINKTLMR3020

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    http://jarcomputers.com/p_WIFITPLINKTLMR3420
    Ползвам го от година безпроблемно и с лесна конфигурация.

има и мобилен вариант без антена и с един Лан порт:
    http://jarcomputers.com/p_WIFITPLINKTLMR3020
    TP-Link TL-MR3420, поддрържа 3G чрез външен модем на USB порт, 300Mbps Wireless-N Router + 4Port Switch
    А модема не се ли брои в сметката?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    А модема не се ли брои в сметката?
    Е те модемите ги дават безплатно от оператора предполагам знаеш. Моя модем е на виваком и го разпозна без проблем, добре е пак пердварително да погледнеш дали 3г донгъла не е нещо екзотично защото имаше списък някъде в сайта на тплинк кои донгъли поддържа.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Наистина си е на сметка! Колко ти излиза трафика на месец?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Трафика на минималната тарифа от 10лв/месец май беше 1 гигабайт, който ми стига за да качвам снимка на минута и половина денонощно. Скоростта на ъплоуд е малка и дори да имаше по-голям лимит на трафика, на практика по-бърз уплоуд от снимка на минута не може да се постигне.
    Оператор на виваком ми обясни че като навлезе масово IPv6 ще пуснат и статични айпита за 3г донгълите което ще позволи гледането на камерата в реално време.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Оператор на виваком ми обясни че като навлезе масово IPv6 ще пуснат и статични айпита за 3г донгълите което ще позволи гледането на камерата в реално време.
    От твоите уста в Божиите уши!

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Аз да обясня идеята ми за автоматизиране на прелката на прашецоуловителя. Започнах с бавни темпове реализацията. Ето и някой снимки:
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	1.jpg
Прегледи:      136
Размер:	45.4 KB
ID:	1190
    1. Прашецоуловителя е леко модифициран като горната спъваща ламаринка е изрязана и са сложени спъващи "уши" отстрани. Над прашецоуловителя е изрязан още един отвор с височина 1 см.

Име:	4.jpg
Прегледи:      138
Размер:	31.5 KB
ID:	1187
    2. Поглед отпред.

Име:	2.jpg
Прегледи:      137
Размер:	29.8 KB
ID:	1188
    3. Горния отвор е затворен и пчелите минават през прашецоуловителя.

Име:	3.jpg
Прегледи:      137
Размер:	35.2 KB
ID:	1189
    4. Прашецоуловителя е затворен и пчелите ползват горния отвор за вход.

Серво машинката може да е прикрепена отстрани на дъното и да извършва въртенето на остта на прелката.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Трябва да измислиш и някакъв пружиниращ механизъм, иначе ще изгориш машинката. Нейният ъгъл на завъртане е повече от 90 градуса и ще удря в упор и от двете страни. И когато започне да се мъчи да натиска с максималната си сила, моторчето много ще се зори, ще прегрее и ще изгори.

Ето още малко информация за параметрите, която ще ти помогне да избереш правилната сервомашинка.

Metal Gear - машинката е с метални зъбни колелета. Ако този термин не е изрично упоменат, значи машинката е с пластмасови колелета и ще се износи много бързо.
    Titanum gear - зъбните колелета са титанови. Това е изгъзек и може да го ползваш само ако кошера ти ще лети в космоса.
    Ball bearing - Оста вътре лагерува с истински сачмени лагерчета. Това е за предпочитане и прави механиката вечна. Ако не е специално упоменато, оста се трие в пластмасата и с времето отвора се износва.
    Digital - машинката се управлява от процесор и периода на импулсите е 4 ms. Ако този термин не е упоменат, значи машинката се управлява от аналогова електроника и периода на импулсите трябва да е 20 ms. Digital машинките са за предпочитане. Те могат да работят както с 20 ms период, така и с 4 ms. Позиционират по-точно и не си променят параметрите с времето.
    Brushless - Моторчето на машинката е без четки. За предпочитане е да се използва именно такава машинка, защото моторчето е вечно. Ако не е упоменат този термин, значи моторчето е с четки и такава машинка се изхабява много бързо.
    Fast - Това са специално оптимизирани машинки за по-голямо бързодействие. Такава не ти трябва, защото гълта много ток и грее много. Бързината обикновенно се постига посредством насвирване на мотора до границата на възможностите му. Подобрява се параметъра бързина, но за сметка на него се влошават всички останали електрически и механични параметри.
    Coreless - Ротора на машинката няма ядро. Това го прави много лек, а от там и много бърз. Такава машинка също не ти трябва, защото роторите при тях са с четки. Пак говорим за бързина за сметка на всичко останало.

С две думи - избягвай Fast и Coreless машинки и търси машинка, която да е Digital Metal Gear with Brushless motor and Ball Bearings. Естествено толкова много изисквания вдигат цената. Ако се откажеш от изискването за Brushless мотор, можеш да намериш достатъчно добра, надеждна и евтина сервомашинка. Например тази:
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...dProduct=14458

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    @Матеев,
    Благодаря и от мен за тази полезна информация! Можеш ли да я допълниш с разумните ценови граници на различните машинки, че незапознат с пазара човек може здраво да се набута?

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Матеев аз пак те изпреварих и вече заръчах следните джаджи:
    http://rcmodelsmania.com/index.php?m...products_id=15
    http://rcmodelsmania.com/index.php?m...roducts_id=205
    Това е за да започна отнякъде, бюджета ми е много малък за повече разточителство.
    За завъртането на повече от 90 градуса не те разбрах. Като за начало мисля с тестера да завъртам сервото под какъвто ъгъл си искам ръчно, все пак тръгвам от а и б.
    Както е показано на този клип:
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...d5c033f574bf10

Най-вероятно следващите ми въпроси ще са как да вържа 10-15 сервота на един тестер и след това как да ги управлявам с контролер вместо тестер
    Чакам с нетърпение понеделник да ми дойдат джаджите.

Страница 14 от 51 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •