Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 77 от 683 ПърваПърва ... 2767757677787987127177577 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 761 до 770 от общо 6828
    Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Съгласен съм с Ангел ,че най -важното е да са силни семействата ,за дебелината на стените също (писал съм и преди ,че дебелата стена е важна за лятото ,не за зимата),но при мен мястото е на скат с изложение югоизток-изток ,и така и от ляво и от дясно да ги работя ,са ми на една височина.Няма по добро място за пчелин от юг с лека денивелация и високи изцвилени акации или липи,зимата като е ниско слънцето да ги пече,лятото да им прави сянка.Отплеснах се ,темата отиде за раздел лакардии.
    ПП а за колегата от който тръгна въпроса,ще се повторя,гледай си пчелите остави пешаходците,да минават и заминават.

Наблюдател
    Регистриран
    26.10.2013
    Разбрах ви приятели,няма да ги пипам.Благодаря за отговорите и отделеното време.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от ddsi Виж публикацията
    Разбрах ви приятели,няма да ги пипам.Благодаря за отговорите и отделеното време.
    Трябва да разбереш как и откъде духат студените ветрове.Предимно от север и от изток,но ако терена-релефа осигурява завет,няма проблем.

Наблюдател
    Регистриран
    26.10.2013
    В моя случай,когато духа вятър е от към гърба на кошера.

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Здравейте капарирал съм 7 отводки на по 4 рамки,като се очакваше началото на май да са готови,но днес ми звънна човекът от който ще ги взимам и ми каза,че отводките са готови майките са оплодени и когато реша може да отивам да ги взимам.Въпросът ми е може ли наистина толкова рано да са готови отводките и майките да са оплодени вече,а също и района от които ще ги взимам е с ранна паша,а там където ще ги слагам е с късна и това проблем ли ще е,като се има впредвид,че нямам изградени пити,а само основи за разширяване,а с тази късна паша ще мога ли да ги развия както трябва.

Автор
    Регистриран
    07.10.2013
    Цитат Първоначално публикувано от jnev Виж публикацията
    Здравейте капарирал съм 7 отводки на по 4 рамки,като се очакваше началото на май да са готови,но днес ми звънна човекът от който ще ги взимам и ми каза,че отводките са готови майките са оплодени и когато реша може да отивам да ги взимам.Въпросът ми е може ли наистина толкова рано да са готови отводките и майките да са оплодени вече,а също и района от които ще ги взимам е с ранна паша,а там където ще ги слагам е с късна и това проблем ли ще е,като се има впредвид,че нямам изградени пити,а само основи за разширяване,а с тази късна паша ще мога ли да ги развия както трябва.
    Можеш ли ти да работиш и да спечелваш, а да не јадеш?

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    От кой район са?

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    От кой район са?
    Районът от които ще ги взимам е хасково а там където ще ги карам е смолянско

Потребител
    Регистриран
    29.12.2012
    ....Въпросът ми е може ли наистина толкова рано да са готови отводките и майките да са оплодени вече,а също и района от които ще ги взимам е с ранна паша,а там където ще ги слагам е с късна и това проблем ли ще е,като се има впредвид,че нямам изградени пити,а само основи за разширяване,а с тази късна паша ще мога ли да ги развия както трябва.
    За майките може да има съмнения, но не е невъзможно.В района на Смолян в момента има паша-цъфти черешата и глухарчето след което ще цъфнат крушите и ябълките и дюлите и след което има едно затишие ,което е много опасно,преди да цъфнат ливадите ,акацията и др.Ти не разчитай на паши,още от начало започни да храниш със сироп 1:1 .Наблюдавай кога изпразват хранилките и доливаш.Няма проблем че имаш само основи.Сигурно знаеш как да ги използваш-слагаш до последната пита с пило ,когато я изградят-в средата на гнездото и на нейно място -друга.Успех!

Наблюдател
    Регистриран
    06.03.2014
    Здравейте! Работя(или поне се опитвам все още) с ЛР кошери. Въпроса ми е следния ,ако на 01.05 сменя майката със зрял маточник,на 18.05 ще има необходими и достатъчни условия да направя отводка от тоя кошер?В момента кошерът е сравнително силен. Благодаря предварително!

Страница 77 от 683 ПърваПърва ... 2767757677787987127177577 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •