аз съм кандидат, за член в новата организациця.
аз съм кандидат, за член в новата организациця.
Публикувайте подробностите и условията за членството, размера на членския внос , какви ще са структурите по места, образец на заявленията за приемане на членове и да се започва. Протакането не ни е от полза.
Понеделник ще има среща на работната група, на която аз не съм поканен. Въпреки това смятам да отида, за да видя старите вождове какво мислят да правят. Ще им кажа директно в очите, че никой вече не ги иска, и обединението ще се провали, ако те продължават да се натискат за власт и ръководни постове в новата НППО. Вариантите са два - да се съгласят да сдадат власта или да се борят за нея със зъби и нокти. Ако те изберат втория вариант, в което съм 99% сигурен, тогава просто ще ги информирам, че аз и хиляди други пчелари напускаме техните организации и си създаваме нова наша без тяхното участие.
Изгледайте материала от вчера:
http://www.agrotv.bg/p_927Lipsata-na...-Bylgariq.html
и наблегнете на финалния коментар на журналистиката и помислете - защо се активизират именно сега по такива TV.
Онзи ден на сбирката по закона г-на от видеото усърдно защитаваше тезата, че на този етап закона не трябва да се пипа освен чл.5. Те (лидерите ) се били събрали и са взели такова решение. Поставих им въпроса:" Г-да председатели, Това кой да яхне пчеларите ли е единствения и най-голям проблем на пчеларството. Нима това, че вече са избити няколко хиляди пчелни семейства и това, че цели райони са с по 50-100% зимна смъртност, това, че пчеларите не могат да регистрират пчелините си и още и още неса най-големите проблеми на сектора. Ако това кой да яхне пчеларството е най-големия проблем, то по-добре да запишем в закона, че отглеждането на пчели е углавно престъпление и веднъж за винаги да е прилючи сагата." последва пълно мълчание както от страна на "лидерите," така и от МЗХ. В крайна сметка д-р Възелова не прие аргументите на Михайлов и Ганев, че за сега трябва да се спре работата по закона или да се промени само чл. 5 и прие моето предложение до края на месеца всички постъпили до момента предложения и такива които ще постъпят до посочената дата да се обработят и да се събере в пълен състав работната група и да се гласува чл. по чл. като чл5 няма да се разглежда.
Видно е, че мениджмънта в пчеларството е изключително слаб. Видно е, че сегашните "лидери" са с изключително малки менажерски познания и не само такива те даже не познават в същество проблемите с които ежедневно се сблъскват пчеларите, но пък за сметка на това добре владеят хватки от тоталитарното минало и се възползват от нашата глупост и нашия труд. Освен това са възприели принципа "всеки който не е с нас е против нас" и дори и умни и полезни неща не се прокарват само защото идват от тези, които са против нас.
Бонев, има ли някакъв начин и аз да бъда включен в тази група. Мога да бъда много убедителен и много полезен за нашата кауза. Така както се канят пак стари вождове да гласуват за закона, ще стане една мътна и кървава и буквално ще ни загробят за следващите 10 години.
Или приемането на Закона трябва да се забави до създаването на силна пчеларска организация от наши хора, или на самото гласуване на проекто закона в работната група трябва да присъствуват повече наши хора. Трябва да надделеем над численото превъзходство на старите вождове.
Помисли си има ли някакъв начин това да се направи? Може би едно писмо до МЗХ или само едно твое обаждане?
Ako може г-н Матеев да се свържите ,и да си помагаме взаимно и с други сдружения https://www.facebook.com/groups/525581470882330/
Това е група за фермери и производители на земеделска и преработена продукция, експерти и учени ...в областта на земеделието и преработката на традиционни и занаятчийски храни. Целта е създаване на сдружение за експертна и професионална подкрепа в битката за оцеляване и развитие!
Нека в годината на семейното фермерство на ООН, покажем че ни има, силни сме и си отстояваме правата!
Съединението прави Силата. Старо правило. Тримата мускетари казват „Един за всички, всички за един”. И ако това никога не било важно за големите и силните, то за малките, многобройните и различните е свързано с оцеляването.
Днес бъдещето на малките фермери преминава през обединението под общи цели, без уеднаквяване на занятията и приемането на обща стратегия, запазваща уникалността на всеки един.
Национално Сдружение на Малките Семейни Ферми и Преработватели (НСМСФП) е организация на фамилни ферми и малки преработватели, оценили силата на сдружаването. Тя ще обединява интересите на производителите до намиране на общия знаменател. Без уеднаквяване и без предпочитания на бранш или занятие.
Защото силата на малките е в тяхното многообразие и сплотеност. Пак старо правило.
Моля, разпространявайте групата помежду си за да се изгради най-голямата и солидарна мрежа от производители и преработватели на земеделска продукция!
Опитвам да се свържа с жената да разбера подробности.Когато разбера нещо ще пиша.
Здравейте, в качеството ми на президент на Френско-Българска Селскостопанска Асоциация бях потърсена с молба да намеря пазар за мед на нащи производители. Срещнах се с дистрибутори, има интерес, получих запитване за следните продукти:
- framboisier малинов
- chêne манов
- acacia акация
- tournesol слънчоглед...
- forêt горски
- tilleul липов
- lavande лавандулов
- fleurs sauvages полифлорен от диви цветя
- thym мащерка
- chardon магарешки бодил
- colza bio рапица БИО
Моля ако някой се интересува да се обади
Пчеларските организации да искат помощ от МЗХ за пропаднала пчеларска година крайно време е организациите да си размърдат задниците и да поискат помощ от държавата по 50лв на семейство за пропаднала година.ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ВЕЧЕ ГО НАПРАВИХА РАЗДАДОХА ПО 50евро на сем.Само ние будалите си траем.Така е като няма кой да организира една стачка със света.
Вие не разбрахте ли, че в България действуващи пчеларски организации НЯМА !!! Няма ги, защото НЯМА БЮДЖЕТ, насъбран от членските вноски. Един единствен човек да бъде назначен на работа и 8 часа на ден да мисли само за пчеларите - това е вече 15 000 лева годишен разход. Ха-ха-ха ...... всички пчеларски организации, взети заедно, едва ли в момента могат да съберат бюджет от членски внос повече от 2000 лева. Тази сума не е достатъчна дори и за кебапчетата, които се купуват по време на годишните отчетно-изборни събрания. Аз лично бях свидетел как цели области даваха само по 50 лева. Габровската област, от която съм и аз, също даде само 50 лева - ха-ха.
При това положение осъзнавате ли, че никой от нас НЯМА ПРАВО да иска от пчеларските организации каквото и да било. Там в тях също има живи хора и те не са глупаци, за да си затрият личния бизнес и да работят за сините очи на пчеларите, от които дори и едно БЛАГОДАРЯ няма да получат. Когато всеки един Български пчелар се бръкне в джоба и започне да дава по 100 лева на година, тогава и само тогава вече ще има пари да се назначат областни и национални ръководители, които ще са на наше подчинение, защото ние ще им даваме заплатите. И тъй като това ще стане на КУКУВО ЛЯТО, то и на кукуво лято ще се случи някоя пчеларска организация да мисли за пчеларите. Междувременно докато чакат кукуво лято, ръководителите на пчеларските организации работят за ЛИЧНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ, защото всичко го правят с ЛИЧНО ФИНАНСИРАНЕ. Ами това е голата истината, и ние не можем да се сърдим за това - просто пазарна икономика в действие.
Аз самият пролетта се опитах да създам идеалистичната пчеларска организация, в която финансирането да бъде само от мене, пък белким нещата да потръгнат. За да я създам обаче се наложи да поканя няколко от лидерите във форума и извън форума да станат съучредители и да участвуват в управителния съвет. И знаете ли какво се получи - всички ми отказаха, с изключение на един-двама. Тоест Българският пчелар не само не иска да дава пари, но не иска да дава и личен труд за общото благо.
При това положение не ми е ясно как някой може да има НАГЛОСТТА да дири сметка на пчеларските организации?
ПС: Не ми се сърдете, но това е ГОЛАТА ИСТИНА. Да, тя много боли, но това не я прави по-малко истинска. С малки изключения ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПЧЕЛАРИ не искат да дават пари за членски внос, не искат и да полагат безплатен труд в полза на организацията, но в същото време притежават ГОЛЯМА УСТА с ГОЛЕМИ ПРЕТЕНЦИИ.
В момента се чудя дали наистина да се опитвам да създавам нова национална пчеларска организация, след като предварително вече знам, че тя е ОБРЕЧЕНА НА ПРОВАЛ. Та тази пчеларска организация няма да набере членове просто защото болшинството пчелари в страната НЯМА ДА СИ МРЪДНА ПРЪСТА дори и да се регистрират, независимо колко звезди им сваляме от небето. В същото време ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще се появят злобари, които с кеф ще серат на метеното (извинявайте за грубите думи). Ха сега ми кажете при това положение защо човек да си жертва парите и времето, когато освен ОПЛЮВКИ по негов адрес НИЩО ДРУГО НЯМА ДА ПОЛУЧИ?
Аз съм готов да подкрепя Пчеларска организация създадена от Матеев, според мен членската вноска не е проблем, познавам още двама- трима пчелари от Силистренско, които вярвам, че ще приветстват една такава бъдеща организация.
Дамянов, във всички пчеларски книги пише, че преди да почнеш да се занимаваш с пчели, трябва да намериш подходящо място за отглеждането им!![]()
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))