Наистина е интересно как се качват горе. Когато за първи път сложих в хранилката суха захар, пчелите и идея си нямаха, че там има нещо такова и по никакъв начин не искаха да се доближат до нея. КОгато обаче сковах подходящ сандък, направих съответната хранилка и им подадох захарта, с малко мед и прашец..... не слезнаха от нея и при минус 3-5 градуса.
Значи за да се получи необходимия резултат трябва да се създадат минималните необходими условия/топлата хранилка е задължителна/.Що се отнася до износването.... ами може и да са са износили, но в момента това семейство е вече на три корпуса, два от които с пило.Така, че това клише с износването е вече остаряло. Относно целите на тази технология, колегата филимонов май беше ги описа. Аз бих добавил, че след един много внимателен прочит на новата книга на д-р Грънчаров, всеки би си направил съответните изводи и без излишни емоции да прецени ползите и недостатъците от тази технология.
Що се отнася до обидните квалификации..... това е липса на сиво мозъчно вещество, за съжаление.