Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 62 от 677 ПърваПърва ... 1252606162636472112162562 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 611 до 620 от общо 6768
    Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от jorors Виж публикацията
    Как точно ги насочвате тези пчели незнам?
    Чрез пренасяне(преместване)...

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	image.jpg
Прегледи:      434
Размер:	80.9 KB
ID:	1076

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Хахах, чета и не мога да спра да се смея, че да напиша нещо... А е пичове, ако искате да го даваме малко по-сериозно, че олигавихме хубавата тема на колегите? Някой по-нагоре се беше изцепил за иновации в пчеларството, ми то храненето и подхранването са всичко друго но не и иновация. На някой ако му е интересно, да снимам статия от "Добър пчеларъ", от 1930г- на прадядо ми от времето -където се говори за пролетно подхранване?? Или статия от "Пчела и кошер" от преди десет години за мед от ябълки? А методите на Лейков и на Кастро са познати от десетилетия по нашите земи, кой как ще ги прилага е въпрос на интелект, философия и собствен стил. Във форума от самото му създаване има теми и сериозни дискусии по въпроса, където грамотни и опитни колеги са споделили безценна информация, жалко че всичко е затрупано под плявата и новодошлите все по-трудно ще могат да се ориентират...
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    ? А методите на Лейков и на Кастро са познати от десетилетия по нашите земи
    Наборе нави ме.Приемам поста ти за предизвикателство към мен,но ще приема само срещу облог,като рефера го избереш ти,а аз терена около Видин.Днес следобед открих подходящо място,но ще се огледам още.Ако искат,в облога могат да се включат и други колеги.Изследването на меда ще го разделим.......
    По темата-малкото ми семейства са на 5 до 7 рамки с пило.Рамките с во,които поставих миналата седмица са изградени,а на строителните рамки вече има осеменяване.Днес допълних-разширих плодниците с по2-3 рамки с во.Разпечатах по една рамка(наполовина) с мед и ги почерпих с по една хранилка700-800гр медено-захарен сироп.Редом до хранилката със сироп има и хранилка със суха захар.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ааа Наборе, ти си непоправим експериментатор и нямаш стигане. Па аз нито от предизвикателства имам нужда, ни от облози, ни от състезания. Абсолютно ти вервам че ти е по-лесно да изкараш 50 кила мед от овошка отколкото 200 кила мед от рапица. Давай смело и поздрави че все пак се върна у темата.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Потребител
    Регистриран
    29.12.2012
    Ще ви помоля колеги да ме усведомите какво е положението в момента в района между Лом и Видин,тъй като отсъствам в момента,така се случи.Ще съм благодарен ако някой ми каже как са пчеличките,какво цвети в момента,пречи ли вече тревата и др.
    Благодаря предварително!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Към Монтана започва рапицата, иначе носят нектар от 20 дни от джанки и други. От моите семейства 11 се развиват много добре и 2 са по слаби. Тревата я косих преди 4 дена, при положения, че кошерите са ми на стойка 25см. беше започнала да и пречи да влизат.

Потребител
    Регистриран
    25.03.2013
    в Лом ябълката цъфна.Рапицата в района до 7 седмица е готова.Семействата се развиват поне с 20 дена по-рано.Ще бъде годината на отводките.

Наблюдател
    Регистриран
    09.07.2013
    Пчеларски район
    Видинско далеч от Дунава
    Цитат Първоначално публикувано от търтея Виж публикацията
    Ще ви помоля колеги да ме усведомите какво е положението в момента в района между Лом и Видин,тъй като отсъствам в момента,така се случи.Ще съм благодарен ако някой ми каже как са пчеличките,какво цвети в момента,пречи ли вече тревата и др.
    Благодаря предварително!
    В Дреновец рапицата е цъфнала, косих в събота и моите са на 25см над земята.
    Учи се от грешките на другите. Няма да живееш толкова дълго че да ги направиш сам всичките.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от plamenVd Виж публикацията
    В Дреновец рапицата е цъфнала, косих в събота и моите са на 25см над земята.
    И от утре почват да я пръскат, уж след 18 часа но ще видиме, иначе тревата си расте, семействата се развиват с прилично темпо за сега .....

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Аз съм от североизточен район. При нас пръскаха още в петък с наземна техника след 19 часа. Пчелите въобще и неразбраха, въпреки, че масива с рапица е на 100 м. В момента немога да се сетя за името на препарата, но бе инсектицид за унищожаване на насекомото, което се храни с цвета на рапицата.

Страница 62 от 677 ПърваПърва ... 1252606162636472112162562 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •