Боже опази - не знам какво да кажа,като не познавам нито един човек,забогатял от пчеларство - нали виждам повечето какво си мислят непросветените,че пчеларството сладка работа,тураш пчелите у един съндък,носат ти мед и отдолу имаш едно кранче,дека само го развиваш и то почва да тЪчИ.......да се чуди човек,дека са ми ролсовете,ма сигурно сите пчелари сме мързеливци.
Точно!
Е затова има бум в пчеларството и всекви идиоти наливат пари, но и те ще свършат , щото всичко е един голям сапунен балон. Преди 10-ина години имаше бум на зелен фасул (не помня сорта) - много скъп. На следващата година семето за този сорт струваше майка си и баща си, но хората ги даваха тея пари, щото очакваха голяма възвращаемост и засяха много декари (от което естествено някои хора направиха гуша. Когато дойде време да реализират реколтата - не можаха дори парите за семето да си избият и на сума ти хора отидоха спестяванията.

И всичко това от АЛЧНОСТ.

Пчеларския отрасъл е един мъничък бизнес и няма голям килипир от него.Големите риби не се занимават с него и затова и има монопол и са го оставили на по-малките, пък ние, обикновенните пчелари, сме направо планктон. Аз до сега не съм чул да дойде някоя мутра и да вземе пчелите на някой, а вие? Те не са глупави, че да вземат хотелите по морето, а не пчелини.

В момента ние се самоизяждаме и движението е само привидно- вижте само обема на кражбите и си правете изводи.