Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 160

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Колеги нарочно ли пропускате едно от основните "положителни" качества на тези препарати? Освен контактното си шоково действие , те действат и стомашно чрез соковете на растението.Нектара какво беше?Та нектара и прашеца на обработените растения съдържат отровата която действа седмици след пръскането.Цялото растение е отровно.Кошерите се изпразват не от контакта с отровата , а от консумацията на нектар и прашец от пчелите от обработените растения.Кой може да каже каква доза се натрупва в пчелата при консумацията на отровата, която уж при пръскането е безопасна? А колко отрова се натрупва в меда?Яде ли ви се мед от рапица?
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Колеги нарочно ли пропускате едно от основните "положителни" качества на тези препарати? ... А колко отрова се натрупва в меда?Яде ли ви се мед от рапица?
    Никой не ги пропуска нарочно. Просто из нета има стотици форуми дето само с това се занимават, който иска да чете. Това по първия ти въпрос. Мед от рапица ям редовно поне от десет години и както и друг път съм казвал, много ми харесва даже, а пък смеската рапица/акация е любимия ни мед на всички в къщи. На работа имам един колега дето седмичната му консумация е един буркан, есента и зимата изяде една тенекия рапица и е около 120 кила сухо тегло. Със сигурност меда от ябълки има повечко отрова
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •