Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 20 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 192

Тема: ТИМОЛ

Потребител
    Регистриран
    16.09.2013
    А от куде мога да купя Тимол, във вет аптеките го няма ?

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    Пак от там.

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    Цитат Първоначално публикувано от suni Виж публикацията
    Благодаря за полезния съвет! Тази рецепта за колко кошера е, за да знам пропорциите аз колко да направя.
    Можеш да третираш около 100 семейства по три пъти. Температурата на въздуха да е около и над 15 градуса. При опушването пчелите реагират с излизане от кошера, но това да не те притеснява, всичко утихва след около 30 минути.

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.01.2011
    Не съм химик и от фирмата където предлагаха тимол на кристали също не успяха да ми кажа - тимолът на кристали естествен ли е или синтезиран? Аз ползвам от 2 години масло от тимол, което купувам от аптеките около 8 лв за 10 гр. с това мажа 5 кошера по рамките отгоре - превенцията която търся е срещу вароатоза.
    Този на кристали излиза ного по-евтино, но не съм сигурен дали е естествен продукт или синтезиран..Ако някой може да сподели ще се радвам.
    Поздрави

Потребител
    Регистриран
    27.12.2013
    Пчеларски район
    Плевен
    Колега nolkov, ще споделите ли какъв е ефектът, кога и колко пъти третирате? Освен това, използвате ли и други средства срещу вароатозата? Благодаря предварително!

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от nolkov Виж публикацията
    Не съм химик и от фирмата където предлагаха тимол на кристали също не успяха да ми кажа - тимолът на кристали естествен ли е или синтезиран? Аз ползвам от 2 години масло от тимол, което купувам от аптеките около 8 лв за 10 гр. с това мажа 5 кошера по рамките отгоре - превенцията която търся е срещу вароатоза.
    Този на кристали излиза ного по-евтино, но не съм сигурен дали е естествен продукт или синтезиран..Ако някой може да сподели ще се радвам.
    Поздрави
    Тимолът на кристали примерно от Валерус е синтетичен, обаче не излиза много евтино даже е по-скъпо от лентичките защото трябва да се третира поне 3 пъти.
    за 100 кошера излиза около 300 лева за 3 третирания

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.01.2011
    Третирам с екостоп пролетта с две плочки на кошер. Август третирам с етерично масло от тимол и етерично масло от мента. Акари по принцип имам много малко, наистина малко...падат след третиране около 20 максимум и цяло лято не виждам по самите пчели.
    2012 за първи път третирах с етерично масло намазано върху рамките - всичко с пчелите се беше ОК. Миналата година мисля, че предозирах и намазах малко повече - като резултат имаше известно спиране на снасянето на яйцата. Скутелатор е описал този ефект като предозиране, а Евгени Филипов също спомена, че е третирал с тимол и е имал такъв проблем. Спирането на яцеснасянето може според мен и да е поради внезапното застудяване, но като цяло мисля, че аз съм предозирал тимола.
    Да е вредно не е било, но тази година ще намаля дозировката.

Потребител
    Регистриран
    16.09.2013
    Здравейте колеги , за пръв път ще третирам с тимол и искам да попитам по-опитните , сега може ли да се третира с него чрез опушване при положение че има много пило по питите .
    Благодаря предварително за отговорите.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от Христакиев Виж публикацията
    Здравейте колеги , за пръв път ще третирам с тимол и искам да попитам по-опитните , сега може ли да се третира с него чрез опушване при положение че има много пило по питите .
    Благодаря предварително за отговорите.
    С тимол третирам така: 8гр. тимол на кристали се разтваря в 8 мл. спирт медицински 70% за един кошер (общо става 16 мл. разтвор). Разтвора се разпределя поравно на две парцалчета или гъбички диагонално в краищата на кълбото (по 8 мл. разтвор на гъбичка).
    3 третирания през 7-8 дена.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри timol.jpg‎  

Потребител
    Регистриран
    16.09.2013
    Благодаря ти колега , но ме инетересува дали времето сега е подходящо за третиране с пушалка . Тимола съм го разтворил в следната пропорция :70 грама тимол на 1 литър течен парафин.

Страница 7 от 20 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •