А от куде мога да купя Тимол, във вет аптеките го няма ?
А от куде мога да купя Тимол, във вет аптеките го няма ?
Не съм химик и от фирмата където предлагаха тимол на кристали също не успяха да ми кажа - тимолът на кристали естествен ли е или синтезиран? Аз ползвам от 2 години масло от тимол, което купувам от аптеките около 8 лв за 10 гр. с това мажа 5 кошера по рамките отгоре - превенцията която търся е срещу вароатоза.
Този на кристали излиза ного по-евтино, но не съм сигурен дали е естествен продукт или синтезиран..Ако някой може да сподели ще се радвам.
Поздрави
Колега nolkov, ще споделите ли какъв е ефектът, кога и колко пъти третирате? Освен това, използвате ли и други средства срещу вароатозата? Благодаря предварително!
Третирам с екостоп пролетта с две плочки на кошер. Август третирам с етерично масло от тимол и етерично масло от мента. Акари по принцип имам много малко, наистина малко...падат след третиране около 20 максимум и цяло лято не виждам по самите пчели.
2012 за първи път третирах с етерично масло намазано върху рамките - всичко с пчелите се беше ОК. Миналата година мисля, че предозирах и намазах малко повече - като резултат имаше известно спиране на снасянето на яйцата. Скутелатор е описал този ефект като предозиране, а Евгени Филипов също спомена, че е третирал с тимол и е имал такъв проблем. Спирането на яцеснасянето може според мен и да е поради внезапното застудяване, но като цяло мисля, че аз съм предозирал тимола.
Да е вредно не е било, но тази година ще намаля дозировката.
Здравейте колеги , за пръв път ще третирам с тимол и искам да попитам по-опитните , сега може ли да се третира с него чрез опушване при положение че има много пило по питите .
Благодаря предварително за отговорите.
С тимол третирам така: 8гр. тимол на кристали се разтваря в 8 мл. спирт медицински 70% за един кошер (общо става 16 мл. разтвор). Разтвора се разпределя поравно на две парцалчета или гъбички диагонално в краищата на кълбото (по 8 мл. разтвор на гъбичка).
3 третирания през 7-8 дена.
Благодаря ти колега , но ме инетересува дали времето сега е подходящо за третиране с пушалка . Тимола съм го разтворил в следната пропорция :70 грама тимол на 1 литър течен парафин.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))