Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 86 от 91 ПърваПърва ... 36768485868788 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 851 до 860 от общо 901
    Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от SanifleX Виж публикацията
    Прикачен файл 293Добър вечер. Ето снимката дано да се вижда добре.Чакам вашите съвети да знам какво да правя.

Благодаря за отговорите предварително!

Поздрави!
    като гледам снимката не виждам да има проблем

Наблюдател
    Регистриран
    05.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от SanifleX Виж публикацията
    Добър ден. Нов съм и искам да попитам един въпрос. Вчера сложих стериопор на празното място дето няма рамки, тоест стесних ги, защото взеха да падат температурите, обаче загледах,че отпред те сами са се затворили 1-2см и незнам дали да го махам/това дето те сами са се стеснили / или да го оставя ?Какво ще кажете вие?

SanifleX , трябва да очистиш прелката и да я преустроиш със подвижни летви за да се регулира входа. Зимата ако се наложи как ще изчистиш подмора ако тези отвори се задръстят с умрели пчели. Заклейват не толкова заради студа а да могат да охраняват кошера. През зимата може да се отворят летвите за бърз облет, и влажноста може да се регулира до известна степен, при нападение също се затварят т/е задължително регулиране и ако беше намален входа нямаше да се стигне до това положение. Е има и плюс, ще имаш прополис когато го махнеш. Любопитен съм дали ще те оставят да стържеш безнаказано творението им.

Наблюдател
    Регистриран
    24.06.2013
    Пчеларски район
    -
    Искате да кажете, че са се затворили поради застудяването.
    Nic 59 Не мога да те разбера за какво преустановяване говориш,нещо снимка ако може.А що се отнася за прелката може да затвори входа,когато се наложи.
    Кога трябва да го махна сега или да го оставя за напролет.Защото ми казаха да го махна сега и ако пак направят пак и така...
    Защо да не ме оставят, те са кротки като собственика им

Наблюдател
    Регистриран
    05.07.2013
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	ScreenHunter_01 Sep. 12 22.13.gif
Прегледи:      302
Размер:	223.1 KB
ID:	296
    Нещо подобно трябва да измайсториш.

Наблюдател
    Регистриран
    24.06.2013
    Пчеларски район
    -
    Лесна работа е това, горе долу ориентировъчни см колко вход да оставя? и след това миш.предпазителя отогоре върху това чудо да го сложa нали така?

Наблюдател
    Регистриран
    05.07.2013
    да предпазителя отгоре. 2-3 см са достатъчни за вход, зависи от големината на семейството.

Наблюдател
    Регистриран
    24.06.2013
    Пчеларски район
    -
    Благодаря ви!

Автор
    Регистриран
    21.07.2013
    Здравейте,искам да попитам нещо.Имам 7 кошера Дадан блат 12р и искам да си направя максимално отводки от тях.В момента най-слабия ми е на 4 рамки с пило,а най-силния на 8,останалите са на 6 рамки.Подхранвам с меден сироп със Стартовит около 400гр. през 3-4 дена.Сиропа го взимат за по-малко от 24 часа.Горе-долу ми е ясно как да си направя отводките,но въпроса е съвсем друг.Имам познат пчелар,който уж ме учи на пчеларство и е в течение на това което правя.Та той ме посъветва след 4-5 дена да им слагам магазините.Обаче тази година аз не искам да вадя мед,а само да ги увелича максимално.Малко съм объркан и въпроса ме е,при положение,че искам само отводки за какво им са магазини на кошерите?Няма ли да отслабнат семействата с тях?Част от пчелите в семейството ще са заети със събирането на нектар в магазините,а не е ли по-добре да ги използвам за отводките?Района ми е около Плевен,има овошки,рапица,акация,полск треви,билки,бодили и много слънчоглед.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Разполагаш ли с майки,маточници?С какви маики смяташ да работиш?

Автор
    Регистриран
    21.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Разполагаш ли с майки,маточници?С какви маики смяташ да работиш?
    Не разполагам с майки,мисля да ги оставя да си направят сами маточници.

Страница 86 от 91 ПърваПърва ... 36768485868788 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •