Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 160

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    При мен също наредбата не се спазва тотално. В понеделник ходих при кмета да го уведомя че няма блок в който да не се пръска и да попитам колко уведомителни писма има при него и защо няма нито едно при мен. Оказа се че при него няма нито едно уведомително писмо и започна веднага звънене по телефона. На въпроса на кмета към арендаторите защо не са пуснали писма всичките отговориха в стил *не ме занимавай че имам работа*. Всичко си остана по старо му. Кмета няма да се обади на контролен орган за да не се намрази с арендаторите, които са работодателите и заможните хора в селото. Избира да ми замаже очите и толкова. Един регистър има една чудесна възможност за която не се спомена по горе. ВЪЗМОЖНОСТ ЗА КОНТРОЛ ОТ ВСЕКИ. Всеки един който види трактор и особено самолет може да влезе веднага и да провери дали в този район е обявено пръскане и ако не да сигнализира. Истината в разразилия се спор за мен е да се запази действието на наредбата като се оптимизират малко сроковете за предупреждение и към нея да се прикрепи единна информационна интернет базирана информационна система.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    . Всеки един който види трактор и особено самолет може да влезе веднага и да провери дали в този район е обявено пръскане и ако не да сигнализира.
    На кого да сигнализира, ти си сигнализирал на кмета и какво стана. Наредба 15 трябва да бъре променена тотално в тази част за контрола от неспазването и. Предвидени големи парични глоби и по строги санкции. Ще ви кажа как се реши въпросър с паленето на стърнищата което бе масова практика преди години. При запален блок от арендатор , същият губи субсидията на декар за една година за цялата площ която обработва.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    ... Ще ви кажа как се реши въпросър с паленето на стърнищата което бе масова практика преди години. При запален блок от арендатор , същият губи субсидията на декар за една година за цялата площ която обработва.
    Реши се, защото май става въпрос за милиарди.
    Христоматиен пример за лобизъм в полза на фармацевтичните гиганти. Питай някой стар земеделец колко е струвал контролирания палеж на декар преди 20 години, колко на брой и колко са стрували хим. работи на декар на старите сортове и колко на брой са сега и колко струват. А, и коя е фирмата-производител на препаратите.

Сори за офтопика.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    На кого да сигнализира, ти си сигнализирал на кмета и какво стана. Наредба 15 трябва да бъре променена тотално в тази част за контрола от неспазването и. Предвидени големи парични глоби и по строги санкции. Ще ви кажа как се реши въпросър с паленето на стърнищата което бе масова практика преди години. При запален блок от арендатор , същият губи субсидията на декар за една година за цялата площ която обработва.
    Контрола и спазването (а от там и наказването) зависи от доказването! Ако разполагаш с OnLine достъп до сайт, където можеш да пуснеш веднага оплакване до МЗХ, подкрепено със снимки на пръскащата техника, малко трудно ще се прикрие, особено ако сайта е в ръцете на независима фирма.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Ами когато не знаем на кой арендатор е парцела който се пръска,какво правим?В нашето село са 8 арендатори,примерно видя трактор в полето който пръска,но като не знам кой арендатор стопанисва този блок как да алармирам гражданска защита?

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Ами когато не знаем на кой арендатор е парцела който се пръска,какво правим?В нашето село са 8 арендатори,примерно видя трактор в полето който пръска,но като не знам кой арендатор стопанисва този блок как да алармирам гражданска защита?
    Ти у ваше село ли живееш или между тиквите? И не знаеш кои са арендаторите на вашето землище?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Ти у ваше село ли живееш или между тиквите? И не знаеш кои са арендаторите на вашето землище?
    Не живея на село,нито познавам арендаторите.Преди няколко месеца направих пчелин в това село,вероятно със времето ще разбера всичко,но засега трудно се ориентирам.А смятам догодина да направя пчелин и в друго село.Както казах в селото са 8 аренатора,дори и да ги знам по имена не знам кой коя нива обработва.И какво става като видя из полето 5-6 трактора да пръскат?Като се обади човек в растителна защита какво трябва да каже?Ще бъде несправедливо ако обвиня някого несправедливо,нали?А докато разбера на кой е тази или онази нива,то цялото меоприятие ще е минало.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Иво, местните добре си ги знаят. И кой кой е, и чия земя обработва и каква му е техниката. Завързвай контакти.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Не живея на село,нито познавам арендаторите.Преди няколко месеца направих пчелин в това село,вероятно със времето ще разбера всичко,но засега трудно се ориентирам.А смятам догодина да направя пчелин и в друго село.Както казах в селото са 8 аренатора,дори и да ги знам по имена не знам кой коя нива обработва.И какво става като видя из полето 5-6 трактора да пръскат?Като се обади човек в растителна защита какво трябва да каже?Ще бъде несправедливо ако обвиня някого несправедливо,нали?А докато разбера на кой е тази или онази нива,то цялото меоприятие ще е минало.
    И кое е това село?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Колега, така наречената гражданска защита няма нищо общо. Не е необходимо, като се види пръскачка да се мисли, че пръскат с инсектицид, защото се използват и препарати, които са безвредни за пчелите. И още нещо проблема е по-голям, ако пръскат със самолет и то в извънрегламентираното време.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •