Само че има едно но и то голямо Но. Правейки регистрация в Българска Агенция по Безопасност на Храните, Общината ние влизаме в регистър, и на базата на тях става уведомяването на пчеларите в района, така че се знае колко пчелари има в района. При добро желание винаги може да те предупреди, както и останалите колеги в района. Но тук е другия парадокс миналата година получих писмото на предпоследния ден от пръскането, вдигнах панаир в общината и тази година всичко е точно. Обаче в главата ми изниква следния въпрос как се издават тези разрешителни за пръскания, получавам писмо че дадения арендатор ще пръска 5 дни по ред от 9 сутринта до 5 след обяд. На никой ли не му идва акъла в тая растителна защита как ще ги държа 5 дни затворени ... Като цяло арендаторите в голямата си част не се съобразяват с пчеларите, някой от тях най нагло заявяват аз имам стока за милион, и хич не ме интересуват твойте пчели. Преди време ако помните даже стреляха по пчелар ... Да му спрат субсидията на декар да видим дали тогава няма да предупреждава. Българина е така не му ли бръкнат в джоба няма да се оправи. Ето го резултата оставиха без поминък мой близък приятел и две села ...

А колкото до законодателни промени аз си имам друго мнение че една единна организация ще свърши работа ... Аз съм за законодателни промени като първо се завишат в Пъти глобите за изтровени пчели, както и да им се налагат присъди, същото важи и за кражбите на кошери ... а сега за кражба на кошери получават условни присъди за няколко месеца