Цитат Първоначално публикувано от freelancer_bg Виж публикацията
Владислав, Средков разказва все за топло разположение на питите, какви са причните да избереш студено. (Ако правилно си мисля, че топло разположение е когато пититите са успоредни на стрната на кошера, на която са прелките, а студено разположение е когато са перпендикулярни като на твоите чертежи)
За съжаление със Средков съм говорил само веднъж и не взех телефон за контакт, и не знам къде и кога провежда лекциите си. Ще съм благодарен ако някой може да ме свърже с него по някакъв начин. Кошера, който той ми показа тогава беше със студено разположение на питите. При това решение (с дебели стени и вертикална рамка) не мисля, че е нужно да има и вариант с топло разположение, но ще се радвам ако мога да го обсъдя със Средков, а и имам към него предложения за чисто технологични подобрения по неговия кошер.

Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
Моето мнение е, че са много входовете так се ангажира голям брой охрана на тия входове.На магазина входа когато се ползва(по голям период) от пчелите който преминават губят връзка със майката и ?
Идеята е входовете да се отварят до край само по време на силна паша, а през останалото време да се стесняват и да служат само за по-добра вентилация.