Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 14 от 39 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 131 до 140 от общо 385
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Колега,аз също разполагам със солу-медрол за краен случай,но да знаеш,че при алергичен шок дозата му отива на 80mg.Съвета ми е да си вземеш няколко опаковки,защото предполагам че и други хора край теб може да имат щастието да бъдат ужилени.Гледай срока на годност.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Едно стъкло с гроздова е достатъчно на пчелина и в аптечката.
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Измерваха ли ви диаметъра на зачервяванията?
    Да моя бесе 4см. диаметар или два см. от мястото на ухапването.При теб как бесе

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    6mm/30mm.Вече трета година ме боцкат(по схема).Доктора ми предписа ЗОДАК превантивно ден-два преди работа с пчели по едно хапче.Проблема при мен идва,когато ме жилнат по ръцете или главата.Миналата година ме нажилиха 20 по гърба през потник,риза и памучна фланела.Незнам как успяха да пробият през дрехите,но изглежда не са вкарали много отрова.Обикновенно,реакция та започва около 15мин.след жиленето-зачервявне на очите и червени петна по тялото,сърбежи в слабините изтръпване(възпаление) на венците.Отоци и затруднено дишане не се проявяват(при мен).Всичко това преминава за около 1,5ч.-2ч.Та,като ме нажилиха (две години от терапията) алергичната реакция се изрази само в червени петна.Липсваха сърбежите и възпалението на венците,но на 20мин. бях в болницата....Два месеца по късно бях на алерголог-каза ми ,че"специфичната хипосенсибилация" при мен ще даде резултат.Имам още 2-3 боцкания...и пак на преглед.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Първите 7-8 години се оставях да ме жилят и нищо ми нямаше, после изведнъж почнах да правя реакция. Оттогава започнах да се пазя. Един майкопроизводител от търновско ми каза че съм станал алергичен защото съм взимал редовно алергозан. Страх не страх го спрях и реакцията ставаше все по-малка. Каза ми пиеш само ако видиш че мреш. Алергозана не го ползвам само бия орбазон и то само в краен случай ако ме жилне по глава или врат.
    Признаците са ми сходни, сърбеж в дланите, кладенчета в очите и нервност.
    Един приятел едвам стигна на времето до града да го спасят. После говореше за тази терапия с лекуването на алергията, ходи по разни докторки, но в крайна сметка се отказа от пчелите.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    И аз получих алергията в последствие,въпреки,че преди не съм приемал медикаменти против алергии.

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    И аз доколкото знам алергия дори и да нямаш с времето може изведнъж да е получиш както и обратното да имаш и да придобиеш имунитет няма никои застрахован така че най-добре е винаги да си имаш аптечка с необходимите медикаменти и да ги ползваш само в краен случаи при нужда.Аз не съм се сблъсквал с това да получа алергична реакция и ми изглежда доста страшно и опасно но се надявам че при такъв случай медикаментите и лекарствата който са преписани от доктора да помогнат и да не ме откажат от този толкова приятен и релаксиращ занаят

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    И аз да си кажа мнението:

Най-лесният и най-безопасният начин да се провери алергичната реакция е да си купите 1 грам суха пчелна отрова и после да направите серия от експерименти с увеличаващи се дози. Само трябва да сте наясно, че 1 грам е количество, достатъчно да убие 4-5 човека. Според литературата леталната (смъртната) доза е 260 милиграма. Трябва да си купите и маска за устата, както и очила за очите. Също и гумени ръкавици. Ако не го направите това, само с едно кихване срещу праха и можете да изтрепите всичко живо в стаята - от муха до слон.

Едно ужилване е около 0.1-0.2 милиграма. Тоест ако си купите 1 грам отрова, трябва да я разпределите на 5000 дози, еквивалентни на 5000 ужилвания. След това започвате пробите първо с 1 доза, после с 2 и т.н. Ако достигнете до 50 дози на ден без значителни неудобства, значи сте по як от кон, и можете въобще да не се притеснявате. Отделно от това ще живеете 100 години и ще умрете от всичко друго, но не и от сърдечно-съдово заболяване.

Любопитно ми е дали някъде се продават хапчета, еквивалентни на 1 ужилване. Ако има такива, човек би могъл спокойно да ги използва за ежедневна профилактика.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    И аз да си кажа мнението:

Най-лесният и най-безопасният начин да се провери алергичната реакция е да си купите 1 грам суха пчелна отрова и после да направите серия от експерименти с увеличаващи се дози. Само трябва да сте наясно, че 1 грам е количество, достатъчно да убие 4-5 човека. Според литературата леталната (смъртната) доза е 260 милиграма. Трябва да си купите и маска за устата, както и очила за очите. Също и гумени ръкавици. Ако не го направите това, само с едно кихване срещу праха и можете да изтрепите всичко живо в стаята - от муха до слон.

Едно ужилване е около 0.1-0.2 милиграма. Тоест ако си купите 1 грам отрова, трябва да я разпределите на 5000 дози, еквивалентни на 5000 ужилвания. След това започвате пробите първо с 1 доза, после с 2 и т.н. Ако достигнете до 50 дози на ден без значителни неудобства, значи сте по як от кон, и можете въобще да не се притеснявате. Отделно от това ще живеете 100 години и ще умрете от всичко друго, но не и от сърдечно-съдово заболяване.

Любопитно ми е дали някъде се продават хапчета, еквивалентни на 1 ужилване. Ако има такива, човек би могъл спокойно да ги използва за ежедневна профилактика.
    Това е безумно!
    Working....

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    "Рекорда" ми е малко над 100 ужилвания в рамките а няколко часа - преди години купувахме кошери от близките на един починал дядо, доста време не бутвани с по два магазина мед, и сина му и внук му алергични, кошерите буквално се разпадаха в ръцете ни, даже един го събрахме в чаршаф, и въпреки нова всички майки оцеляха. Бяха 15-тина кошера, товарене разтоварване. Най-пострадали бяха ръцете ми, около 24 часа бяха твърди като камък.
    Сега ако усетя някое ужилване като по-болезнено, започне да се подува или ме жилнат няколко близо в една област, използвам този спрей(на снимките) стандартно цената му е 35-37 лева, тоя месец беше на промоция 23,50 и си купих няколко. Много е ефикасно за десеттина секунди отпуска и не се подува, при мен и при близките ми действа, при някой може и да не сработи така. Аз не си падам много по предпазното облекло, ръкавици, була и навличане като космонавт - само в краен случай...

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	image.jpg
Прегледи:      397
Размер:	76.2 KB
ID:	1073

Прегледи:      349
Размер:	82.8 KB
ID:	1074

Прегледи:      349
Размер:	81.3 KB
ID:	1075

Страница 14 от 39 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •