Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
Не познавам човек, който да се е изследвал и да не са му казали, че е алергичен. Нормално е да има някаква реакция при ужилване. Тази реакция при някои е по-силна при други по-слаба, но при тестването тя се отчита като алергичност. Ужилване в контролирана среда (втори човек подготвен с подходящи медикаменти и познания да ги приложи при нужда) е най-верния тест.
Цитат Първоначално публикувано от jnev Виж публикацията
Нямам намерение да се отказвам по скоро ще си направя павторен тест и ще се консултирам за някакво лечение евентуално и да се надявам да не ме жилят много ще гледам да се пазя а при ужилване ако се усложни да се надяваме че урбазона ще помогне.Предполагам не съм единствения алергичен пчелар а и докато не ме ужили няма как да знам каква ще е реакцията ми може просто само да се потдуя и след няколко ужилвания да изчезне алергията.

Баща ми "съветва" кандидат пчеларите, които не са имали предишен допир до пчели, и не са сигурни дали са алергични или не, по следният начин:
"Напълвам ти една кутийка с пчели, отиваш пред болницата и започваш да ги вадиш една по една хвещайки ги така че да те жилят. Така ще се тестваш "безопасно" и най-сигурно дали си алергичен. Ако ти стане нещо, примерно някакъв алергичен шок - пред болницата си и няма да чакаш линейка..."