Въъй, като гледам колко страници са изписани по тази тема, изкушавам се и аз да се включа. Включвам се, защото съм ползвал най-различни източници на ток, както у дома, така и във фирмата. Готова рецепта просто НЯМА. В зависимост от тела - материал, дължина и сечение съм ползвал най-различни източници: 12 в., 18 в. и 30 в. Например за 6 тела вертикално 0,4 неръждаем IVVI разположение са необходими около 30 в. и около 3 А. Същото, но на 12 в. го правим на 2 пъти по половината телове. Същото зателване с по-тънък тел от черна стомана на един път - 12 в. При хоризонтално с черен тел нагрявах всеки тел по отделно на 12 в. със специално приспособление с 2 междинни притискача (прави се лесно с подръчни материали), ако някой не се сеща, пишете да ви кача снимка. С 10 тела вертикално, тънка черна тел - 18 волта.
Препоръчвам на този, който ще лепи с ток да си подготви няколко рамки, зателени по неговия си начин и да пробва с разни източници, като замери и тока. Тела трябва да потъва в основата за 3-4 сек. Ако е по-бързо, трудно се контролира, а ако е по-бавно, губи се време или изобщо не се постига добър резултат. После да си търси такъв източник.