Искам да споделя болка с Вас и да изразите Ваше мнение за ситуация в коя то попаднах. Във Варненската Област има градско дружество "Златна Пчела" от 5-6 години дружество съществува и не прави нищо за пчеларството освен сбирки на членовете си. Имат по някога обучаващи програми и лектори които бъркат нещата но това е до момента на появление на Областно дружество което представлявам. Златна пчела членува при Михайлов, брой членове в дружеството близо 20-30. Това е хората на Янко Янков. Вие знаете че във Варна всяка година 3 пъти провеждасе фестивала на меда. Фестивала трябва да има цел - популяризиране на пчелни продукти. Реално фестивала превърнат в касичка на двама човека - Мишо Михайлов и Янко Янков. Сега в нарушение на всички закони, без отчетно изборно събрание Янко Янков посочи негов заместник. Г-н Каракашев. Така и стана. В Плевен Каракашев заяви че той е избран за областен председател. Аз не оспорвам този факт що то той може да бъде избран от варненски членове на СБП за областен представител на СБП което подтвърждава и пълномощно дадено от Михайлов на Каракашев. На моите молби и официални предложения към обединяване на усилия и действия в полза на пчелари от Варна и областа към г-н Каракашев и председател на Варненска пчела г-н Матеев аз получил твърд отказ. Отказ подкрепен от Мишо Михайлов който се явява и лидер на СБП. Странно е че Михайлов навсякаде проповядва идея за обединяване на пчелари. Мисля че обединяване в негово то понимание е подчинение от пчелари и обожествяване на г-н Михайлов. Лошо че от само то начало на съществуване на Варненска златна пчела организация не се проявила по никакъв полезен начин а и ръководители на тази организация за съжаление пълна посредственост. Предложението ми беше и за съвместно провеждане на фестивала. Но пак съм посрещнал отказ и подмолно г-н Каракашев промени дата в неговото заявление и ми направи сечено. От името на областна организация получено разрешение от община Варна за провеждане на фестивала от 28.03.2014 година. Варненска златна пчела има също разрешение но в първата молба те посочили Април месяц. Когато разбрали за молбата и датите ни те променили дата в тяхната молба и решили да правят цъганска работа. За да избегна от техните глупави действия бях принуден да оттегля молбата ни от община. Сега Вие прицените, дали Михайлов и хората му искат обединение на пчелари? Или стари Вождове играят тайна игра с пчеларската общност. Аз предлагал на тях много различни варианти каде то ние можали да покажем единство и да постигнем добри резултати за Варна и Област, това щяло да доведе до положителни промени в областа но за съжаление само тази група на пчелари прави сечено по всички предложения и се движат по указания на Янко Янков и Мишо Михайлов. Това е как минимум странно поведение от страна на Михайлов и хората му. Как можем да му доверим каквото и да било свързано с обединение на пчелари.