Само трябва да си взема някоя книга за да изуча метода по подробно и после с практика да усвоя тънкостите.

Ако успееш намери книгата на Жил Фер "Производство на пчелни майки.... и т.н."
Тънка е и без излишни отплесвания ( поне Българския вариант, който е жестоко орязан, но не и това което теб те инересува). Аз я имах преснимана ( понеже я отпечатаха в страшно малък тираж) но преди няколко години я подарих.
Другия вариант - прочети това - напълно достатъчно е
http://beeman.se/biodling/startbox-nf.htm

някой бе написал че прехвърля на сухо мога да ти кажа как го прави просто прехвърля по стари ларви заедно с млечицето но тези майки не струват не са качествени
Напротив! Личинките които пренасям са на възраст между 6 и 18 часа (тези под 6 часа на практика лежат върху ембрионална течност и още нямат млецице, трудни са за пренасяне и лесно се повреждат/пчелите не ги приемат). Това ме подсети че някои вместо игла използват финна четка за рисуване 0000 (наплюнчва се и става като шпатула), така няма опасност от повреждане на ларвите.
Възрастта на пренасяните личинки зависи от иглата!!!! Не всяка игла позволява да бъдат загребвани най-младите (както и не със всяка могат тези над 48 часа).

Чашките (или държачите за чашки, когато са от две части) лично аз ги лепя използвайки ивица от основа (оставена леко да омекне на слънце).

Пренасянето е по-лесно ако оставиш яйцата да се излюпят във стартера (семейство без майка и пило), който си направил току-що. Така на следващия ден ларвите плуват във много повече млечице.

Ако приемането е под 90%, значи нещо не е направено както трябва. Следващия път се постарай повече.