Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 33

Разгънат преглед

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Първо добре дошъл във форума.
    По въпросите, които си поставил. Мисля, че два ЛР "плодника" или корпуса са малко за отглеждане на двумайчино семейство, защото като напълнят корпусите с пило и си до там... Ако направиш отводките началото на април, до 5 юни ще са минали 40 дни, което значи, че тогава точно вече ще имаш много пило и не толкова много пчели, което обезмисля начинанието. Ако все пак решиш да го правиш, направи отводките над плътна преграда над самите семейства. гогато новата майка започне да снася, първо замени преградата с мрежа и след 3-4 дни я смени с ХР. Но осигури обем между двете майки - поне 3-4 магазина, защото иначе ще убията по-слабата майка. Зазимяването зависи от това как ги гледаш пчелите - т.е. ако храниш "интензивно" зимата по-добре да са отделно. Ако зазимяваш и после отваряш чак февруари - март, може и заедно.
    Всичко написано по-горе е от скромния ми едногодишен, неуспешен опит с двумайчини семейства. Така че не приемай думите ми за 100% истина. Тази година ще мина на помощни пък да видим ...
    Този пост е редактиран от koragroup; 12.03.2014 в 11:40. Причина: допълнение
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •