Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 66 от 683 ПърваПърва ... 1656646566676876116166566 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 651 до 660 от общо 6828
    Потребител
    Регистриран
    27.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от кентавър Виж публикацията
    Здравейте колеги.Днес проверявах семействата дали имат достатъчно мед.В единия кошер пчелите ми се сториха силно намалели.Проверих за майка-има,дори видях че се е излюпило пило ,личеше си на една пита диаметър около 10 см .Стесних на 2 рамки .Имали надежда за това семейство
    Според мен ще го бъде и мисля че на първо време е по-добре да му се помогне с малко млади пчели от другите кошери.За целта си намираш някакъв кашон разпънат и изтръскваш от други по-силни кошери само пчели и го слагаш този кашон пред прелката на това семейство. Старите пчели ще се върнат по кошерите си, а младите ще влязат през прелката и ще ги приемат.Една такава млада пчела ще помогне да се отгледат 4 други/така казват колегите/.Иначе относно придаването на запечатано пило трябва да има и пчели които да го покриват.Дано съм бил от полза.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от кентавър Виж публикацията
    Покриват я .консумирали са около килограм питка през периода януари до днес.Немога да си обясня как така са намалели в сравнение с другите.
    Зазимен е с повече стари пчели и затова.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Благодаря за отговорите и съветите колеги.

Автор
    Регистриран
    07.10.2013
    Цитат Първоначално публикувано от ivan103 Виж публикацията
    Здравеи Буги. Днес ходих на пчелина и разширих силните с по една рамка.
    Състоянието им е следното, силните-имат по 5-6 пити с пило заемащо почти целите рамки,
    послабите имат 3-4 рамки с пило заемащо почти дветрети.
    Според тебе нормално ли е това състояние.
    моја мис-л за това с-стојание на пчелните ти семејства,
    имајки в-в вид какво е времето, с.всем е нормално, заштото и при мен е с-што така,
    само пити с мед прехврлјај по блиско да пилото и немај си гајле.
    с-с штастие.

Наблюдател
    Регистриран
    21.04.2013
    Здравеите ! Напоследък в един от кошерите ми ( 12 рамков ДБ ) се образува мухъл по покривната табла. Отначало беше само в областа зад преградната дъска а сега е плъзнал по средата и малко отгоре на рамките. Над покривната табла бях сложил стиропор които отстраних за да разбера дали той пречи на вентилацията и за това се образува мухъла. Та на въроса дали плесента ще навреди и как да се отарва от нея

Автор
    Регистриран
    07.10.2013
    Цитат Първоначално публикувано от TeodorTodorov Виж публикацията
    Здравеите ! Напоследък в един от кошерите ми ( 12 рамков ДБ ) се образува мухъл по покривната табла. Отначало беше само в областа зад преградната дъска а сега е плъзнал по средата и малко отгоре на рамките. Над покривната табла бях сложил стиропор които отстраних за да разбера дали той пречи на вентилацията и за това се образува мухъла. Та на въроса дали плесента ще навреди и как да се отарва от нея
    В този кошер, автоматски се види че вентилацијата нее добра.
    имал сам такива случки и успешно сам се решил от мух-ла с дупка в горнија -г-л с диамет-р от 20мм
    от в-ншната страна тури телена мрежа за да не могат да излизат пчелите, само да имат вентилација.

Наблюдател
    Регистриран
    21.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от BUGI Виж публикацията
    В този кошер, автоматски се види че вентилацијата нее добра.
    имал сам такива случки и успешно сам се решил от мух-ла с дупка в горнија -г-л с диамет-р от 20мм
    от в-ншната страна тури телена мрежа за да не могат да излизат пчелите, само да имат вентилација.
    Благодаря ти за отговора колега А какво ще кажеш за стиропора над покривната табла (смисъл добре ли е за вентилацията или не)

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Аз мисля че ти отговори достатъчно ясно - направи мрежест отвор в покривната табла.
    Виж капаците /вентилацията/ при тези кошери:
    https://www.youtube.com/watch?v=ldeY...Y&noredirect=1
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Наблюдател
    Регистриран
    21.04.2013
    Благодаря и на двама ви вече ми стана ясно Извинявам се но ще попитам за последно дали плесените са вредни за пчелите?

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Вредни са ,и то МНОГО

Страница 66 от 683 ПърваПърва ... 1656646566676876116166566 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •