Аз не се нуждая от никого, защото не се нуждая от никакви субсидии. Моята борба е друга - майкопроизводствения монопол, и аз мога да си я водя и без обединение на пчеларите. Опитах се да съчетая моята и вашата борба в едно, защото първопричината е една, но ако всеки ден ме препъвате и бавите, явно това няма как да стане.
Не осъзнаваш ли, че няма как едновременно да се угоди на 30 000 човека с 30 000 различни мнения? И всеки един от тях да се инати, да тропа с крака и да иска да стане точно на неговата. Забележи - никой от тях не дава РАЗУМНА АЛТЕРНАТИВА. Никой от тях не си мърда пръста да свърши поне някаква, макар и дребна организационна работа. Никой от тях не си прави труда дори и да прочете доводите на другите. Просто се е запънал и бойкотира всяка една разумна инициатива, просто защото така му е на кеф. И именно затова пчеларите СА РАЗЕДИНЕНИ и ЗАВИНАГИ ЩЕ СИ ОСТАНАТ ТАКИВА. Е кажи ми тогава каква борба да водя? Какви вятърни мелници да гоня?
Имам три въпроса към дежурните критикари:
Колко от вас си направиха труда да изтеглят устава на Мишо Михайлов, и да го прочетат? Николко...........
Колко от вас откриха в този устав поне един недемократичен текст, че да го подложим на обсъждане и да се борим да го променим? Николко....
Колко от вас си имат макар и най-малка идея какво трябва да се направи и в каква последователност, за да успеем? Николко......
Е аз ще ви кажа. Ако ще правим нова организация, то тя ще има АБСОЛЮТНО СЪЩИЯ УСТАВ като на Мишо Михайлов. Няма как да го направим по-добър, защото и съществуващия си е добър. Но вие дори няма да го разберете това, защото няма да си направите труда дори да го прочетете, а камо ли и да го обсъждате или да правите опити да го подобрите. И тогава задавам въпроса "За какво ни е тази организация и с какво тя ще е по-добра от организацията на Мишо?".
Дааааа, това е истината. Дори и да направим нова организация, тя ПО НИЩО НЯМА ДА СЕ РАЗЛИЧАВА от тази на Мишо. Ааааа забравих - ще се различава по това, че за вожд ще изберем АРМЕНСКИЯ ПОП, защото друга обединителна фигура си нямаме. А за финансиране на тази организация ще ходим да просим по улиците, като водим със себе си по една мечка и свирим на гъдулка, докато тя потропва.
В същото време вече има добра организация с добър устав и с достатъчно на брой съществуващи членуващи организации. Просто трябва да добавим още организации, да ги накараме да се регистрират официално и после нека те да си решават ще го държат ли Мишо или ще избират някой друг. Не разбирам какъв е проблема и защо ние трябва да решаваме кой ще бъде бъдещия вожд? Ние трябва да търсим БЪРЗ И ЛЕСЕН НАЧИН ЗА ОБЕДИНЕНИЕ НА ВСИЧКИ ОБЩИНИ и нищо повече. И после нека лидерите на тези общини да вземат СЪДБАТА СИ В СВОИ РЪЦЕ и да си назначат за управителен съвет и за лидери НАЙ-ДОСТОЙНИТЕ ОТ ТЯХ.