Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 21 до 30 от общо 30

Тема: ОТВОДКИ

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Totevski Виж публикацията
    ...И защо нас ще ни ограничават да ползваме нещо не толкова добро.
    За да може да се пълни нечий джоб(банкова сметка)...

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Миналата година продадох 18 рамки на колега които си беше купил 6 майки от Дания и си направи 6 отводки. Едва ли закона ще спре някой който е решил да си купи майки от странство.

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Говорим внасянето на майки да стане законно. Да не се оглеждаме като гърмени зайци как и от къде да заобикаляме закона. Играта на дребно и цакането на закона не решава проблема. Законът трябва да помага, а не да пречи.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Не познавам закона,но по DHL постоянно пристигат майки-особено от Холандия.Едва ли DHL нарушават европейските закони.

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Не говорим за европейските закони, а за закона за българското пчеларство - http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135468444 .

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Царя дава пъдаря не дава. Принципно си прав, но този закон вероятно противоречи на европейските. Спирам.

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    Не познавам закона,но по DHL постоянно пристигат майки-особено от Холандия.Едва ли DHL нарушават европейските закони.
    Както е тръгнало внесените майки от вън, ще са повече от произведените и продадени майки на нашите лицензирани "майкопроизводители".

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ами че то това наистина си е така. Ти не знаеш ли, че капацитетните възможности на майкопроизводствената асоциация покриват само 10% от нуждите на пазара? Това е нарочно направено и нарочно те ограничават капацитета си, като отказват да приемат нови производители (например мене) и дори изключват от асоциацията стари производители (например Кожухаров и Моллов), защото не са се съгласили на изнудването да "подаряват" десетки хиляди левове на двамата хубавци - Ганев и доцента. Крайната цел на тази политика е ясна за всички, и тя се нарича МОНОПОЛНО ВИСОКИ ЦЕНИ.

А това, че заради лични интереси са захвърлили целия пчеларски сектор в СИВАТА ИКОНОМИКА, тях въобще не ги интересува.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    Ти по ДиЕйчЕл от Холандия би могъл да си поръчаш и марихуана примерно, те от ДиЕйчЕл да на би да са падари че да следят и проверяват всяка една пратка, аз лично съм получавал от Азия точно по ДиЕйчЕл електронно устройство забранено за продажба в ЕС, фактурирано като мобилен телефон...

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Да, така е - и аз мога да го потвърдя. Моделистите в България (и аз в това число) за нуждите на радиоуправлението масово внасят от чужбина предаватели на незаконни честоти и с незаконно голяма мощност. Досега не съм чул на някой да му спрат колета.

При това положение съм напълно сигурен, че едва ли някой куриер ще спре колет с майки. За всеки случай обаче вносовете трябва да ги правите само от страни от Евросъюза, защото колетите от тях не подлежат на митническо оформление. Иначе ако дойде майка от външна страна, почти е сигурно, че на екрана на компютъра на митничаря ще светне някакво предупреждение, че това е забранено за внос.

Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •