Миналата година продадох 18 рамки на колега които си беше купил 6 майки от Дания и си направи 6 отводки. Едва ли закона ще спре някой който е решил да си купи майки от странство.
Говорим внасянето на майки да стане законно. Да не се оглеждаме като гърмени зайци как и от къде да заобикаляме закона. Играта на дребно и цакането на закона не решава проблема. Законът трябва да помага, а не да пречи.
Не познавам закона,но по DHL постоянно пристигат майки-особено от Холандия.Едва ли DHL нарушават европейските закони.
Не говорим за европейските закони, а за закона за българското пчеларство - http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135468444 .
Царя дава пъдаря не дава. Принципно си прав, но този закон вероятно противоречи на европейските. Спирам.
Ами че то това наистина си е така. Ти не знаеш ли, че капацитетните възможности на майкопроизводствената асоциация покриват само 10% от нуждите на пазара? Това е нарочно направено и нарочно те ограничават капацитета си, като отказват да приемат нови производители (например мене) и дори изключват от асоциацията стари производители (например Кожухаров и Моллов), защото не са се съгласили на изнудването да "подаряват" десетки хиляди левове на двамата хубавци - Ганев и доцента. Крайната цел на тази политика е ясна за всички, и тя се нарича МОНОПОЛНО ВИСОКИ ЦЕНИ.
А това, че заради лични интереси са захвърлили целия пчеларски сектор в СИВАТА ИКОНОМИКА, тях въобще не ги интересува.
Ти по ДиЕйчЕл от Холандия би могъл да си поръчаш и марихуана примерно, те от ДиЕйчЕл да на би да са падари че да следят и проверяват всяка една пратка, аз лично съм получавал от Азия точно по ДиЕйчЕл електронно устройство забранено за продажба в ЕС, фактурирано като мобилен телефон...
Да, така е - и аз мога да го потвърдя. Моделистите в България (и аз в това число) за нуждите на радиоуправлението масово внасят от чужбина предаватели на незаконни честоти и с незаконно голяма мощност. Досега не съм чул на някой да му спрат колета.
При това положение съм напълно сигурен, че едва ли някой куриер ще спре колет с майки. За всеки случай обаче вносовете трябва да ги правите само от страни от Евросъюза, защото колетите от тях не подлежат на митническо оформление. Иначе ако дойде майка от външна страна, почти е сигурно, че на екрана на компютъра на митничаря ще светне някакво предупреждение, че това е забранено за внос.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))