Съжалявам, че не се разпознахме на вчерашното мероприятие за да проведем определено интересни разговори за които вече сме поставили основите тук във форума. Лекцията на на К. Якофофв я слушах преди година когато беше гост лектор в нашето дружество и определено начина на работа не ми допада. Това е начин на работа силно ориентиран към определени цели на Якофов и силно съобразен с неговия регион и флоропокритието му. Моите цели са други (повече мед и никакъв прашец) и флоропокритието е друго (изцяло на подвижно съм) така, че кошера ще бъде във същия вид с корпуси (поне 4 бр.) и един магазин, но няма да използвам технологията въобще. Може би ще направя и два оборудвани по Венер, защото неговата система е изцяло ориентирана към подвижното, но това зависи от резултатите от пробите с тази система с 10 ЛР тази година.
Решил съм да направя съревнование м/у 24р лежак и вертикален такъв пак с 24р.Нещо такова.
Демек 4 шест рамкови нуклеуса един върху друг.Живот и здраве , ще докладваш Ачо! Успех!
Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций
С 6 рамковите корпуси вече пробвах-априлска отводка с маточник ми даде 25кг.мед и за нея още толкова.Това на снимката са три 8р.корпуса и магазин.
Не зная как се обяснява на малоумен, за това ще ти го кажа като на нормален човек.
В случая говоря за нещо конкретно, а не за цялостната работа с ЛР или ДБ.
Та понеже ДБ пита е по-голяма от ЛР, съответно за да се разпечата, изисква повече време и труд. Елементарно или не съм прав.
Заинтригуваме дъното на последната снимка . Моля който е запознат да внесе малко разиснения
Милен Михов
Дъно за прашец. Евгени Филимонов ги прави.
Да прав си, но аз вадя мед само от магазинни рамки! Плодникови рамки надрасквам или разпечатвам, само за да им вземат меда пчелите и да бракувам рамката-восъка! всички тези писаници, че се стимулира като се върти рамката на 180 градуса, напролет, са не ефективни! Плодника само го пълня с пити или основи.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))