Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 46
    Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    По темата. Определено мисля да пробвам другия сезон няколко 8 рамкови ЛР с дебелина на стената 20 мм. Тогава ще мога да отговоря дали ако почна от начало ще предпочита пак 10 ЛР или 8 ЛР.
    Кошер "1300 години България" - намерение явно повлияно от лекцията на К. Якофов. Аз също смятам да пробвам с десеттина - въпреки скептицизмът ми към въпростното "творение"(предлаган в дървен и ПВЦ вариант) и практическата му приложимост в моя район...

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Съжалявам, че не се разпознахме на вчерашното мероприятие за да проведем определено интересни разговори за които вече сме поставили основите тук във форума. Лекцията на на К. Якофофв я слушах преди година когато беше гост лектор в нашето дружество и определено начина на работа не ми допада. Това е начин на работа силно ориентиран към определени цели на Якофов и силно съобразен с неговия регион и флоропокритието му. Моите цели са други (повече мед и никакъв прашец) и флоропокритието е друго (изцяло на подвижно съм) така, че кошера ще бъде във същия вид с корпуси (поне 4 бр.) и един магазин, но няма да използвам технологията въобще. Може би ще направя и два оборудвани по Венер, защото неговата система е изцяло ориентирана към подвижното, но това зависи от резултатите от пробите с тази система с 10 ЛР тази година.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Решил съм да направя съревнование м/у 24р лежак и вертикален такъв пак с 24р.Нещо такова.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Изображение0400.jpg‎   Изображение0399.jpg‎   Изображение0398.jpg‎  

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Демек 4 шест рамкови нуклеуса един върху друг.Живот и здраве , ще докладваш Ачо! Успех!
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    С 6 рамковите корпуси вече пробвах-априлска отводка с маточник ми даде 25кг.мед и за нея още толкова.Това на снимката са три 8р.корпуса и магазин.

Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Хайде сега, да ми обясниш като на малоумен, какво му е трудоемкото при ДБ? Какво толкова го превъзхожда ЛР? Например: Как по лесно разбираш че една пита е за брак при ЛР и при ДБ?
    Напиши за дадена операция при едини и при другия!
    Защото аз, пък казвам ЛР и по трудоемък от ДБ! Меда се вади, от пити в които не се отглежда пило!
    Не зная как се обяснява на малоумен, за това ще ти го кажа като на нормален човек.
    В случая говоря за нещо конкретно, а не за цялостната работа с ЛР или ДБ.
    Та понеже ДБ пита е по-голяма от ЛР, съответно за да се разпечата, изисква повече време и труд. Елементарно или не съм прав.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Заинтригуваме дъното на последната снимка . Моля който е запознат да внесе малко разиснения
    Милен Михов

Дъно за прашец. Евгени Филимонов ги прави.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    С 6 рамковите корпуси вече пробвах-априлска отводка с маточник ми даде 25кг.мед и за нея още толкова.Това на снимката са три 8р.корпуса и магазин.
    Кажи сега, с лежака не ли е по-леко!

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Не зная как се обяснява на малоумен, за това ще ти го кажа като на нормален човек.
    В случая говоря за нещо конкретно, а не за цялостната работа с ЛР или ДБ.
    Та понеже ДБ пита е по-голяма от ЛР, съответно за да се разпечата, изисква повече време и труд. Елементарно или не съм прав.
    Да прав си, но аз вадя мед само от магазинни рамки! Плодникови рамки надрасквам или разпечатвам, само за да им вземат меда пчелите и да бракувам рамката-восъка! всички тези писаници, че се стимулира като се върти рамката на 180 градуса, напролет, са не ефективни! Плодника само го пълня с пити или основи.

Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •