Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 30

Тема: ОТВОДКИ

Наблюдател
    Регистриран
    27.01.2013

ОТВОДКИ

Приемам заявки за отводки ДБ. тел. за връзка 0889118498

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от petur Виж публикацията
    Приемам заявки за отводки ДБ. тел. за връзка 0889118498
    По съвет на един известен пчелар(чието име няма да споменавам), не ги наричай ОТВОДКИ, а МАЛКИ ПЧЕЛНИ СЕМЕЙСТВА на по 2, 3, 4 или еди колко си рамки - освен ако не си лицензиран от развъдната асоциация. По този назин няма да попадаш под ударите на закона, и няма да си в негово нарушение.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Добре - нека да ви светна как можете законно да заобикаляте Закона за пчеларството и да продавате колкото си искате отводки. Няма да стане с простата смяна на името, защото ако ви заловят, пак ще ви глобят. Има една единствена възможност, и тя е много елегантна. Нека да погледнем член 4 от параграф 1 на Преходните и заключителните разпоредби:

5. "Пчелен рояк" е част от пчелното семейство, състоящ се от една пчелна майка, пчели-работнички и търтеи (сезонно).

Това е определението, цитирано в закона. Друго няма. Ха сега кажете какво ще стане, ако аз просто продам 3-4 пити с пчели, пило, мед и прашец, НО БЕЗ МАЙКА? Ха-ха ........ Ами че това, което го продавам, може да се казва по всякакъв друг начин, но в никакъв случай няма да бъде ПЧЕЛЕН РОЯК или ОТВОДКА. Ха-ха........ Предлагам да го кръстим МАТЕЕВКА........ Ха-ха.......

Мога спокойно да си продавам МАТЕЕВКИ колкото си искам, при това ще ги продавам съвсем законно с фактури и без никакви сертификати, издавани от разни мафиоти. Колкото до майките - ами тях ще си ги купя законно от някой майкопроизводител, което означава, че мога законно да си ги препродавам, но в отделни кутийки. И клиента сам ще си ги пуска в кошера, когато се прибере в къщи.

Ха-ха-ха.......

Официално обявявам, че тази година ще продам около 1000 комплекта МАТЕЕВКИ + майки в отделни кутийки, като цената на един комплект МАТЕЕВКА + МАЙКА ще е с 20 лева по-евтин от официалните ОТВОДКИ или РОЯЦИ. Няма да давам никакви мафиотски сертификати. Вместо тях ще давам нещо много по-важно - гаранции, че заставам с името си зад качеството на продукта, и че под никаква форма няма да позволя това име да бъде опетнено с некачествена или с болна продукция.

Може да си купите МАТЕЕВКА без майка, и после да се обадите на Scutellator, който ще ви обзаведе със страхотни майки, 10 пъти по-добри от фалшивия мелез на доцента.

Потребител
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Това конкретна оферта ли е, или моментно решение, без действие в бъдещето?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Моментно решение - хрумна ми да проверя в закона как точно е определението на понятията ОТВОДКА и ПЧЕЛЕН РОЙ, и че ако направеното от мене изделие не отговаря на тези определения, значи закона не важи за това изделие. Това обаче трябва да го проверя при юрист, затова нека да изчакаме няколко дена. Ако юриста ми потвърди, значи написаното снощи е вярно. Ако не потвърди - пак е вярно в частта, че ще имам около 1000 излишни отводки, а нататък уговорките само в Лични Съобщения.

Въобще аз смятам да проведа за моя сметка едно пълно юридическо разследване на закона, в търсене на слаби страни и вратички в него, както и в търсене на методи да го атакувам този закон било то в Конституционния съд или в Европейския съд или където може. Засега по този въпрос няма да отваряме нова тема и всичко ще се случи малко потайно, защото във форума има шпиони, които веднага докладват на доцента и на Ганчо какво се пише в него. Ако някой колега пожелае да помогне по въпроса - диалога ще се води само на ЛС. Ако някой колега пчелар е юрист и е навит да помага - да ми се обади на ЛС. Готов съм да го наема срещу заплащане да свърши това-онова по подготовката на материалите за бъдещите жалби и дела.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Само дето не знам кой ще се навие на този вариант пчели без майка и после сам да си я слага. Това е наистина всичко друго, но не и отводка, малко семейство и каквото щеш го измисли. Аз лично никога не бих избрал такъв вариант. Тук не говорим да се извади едно сирене от саламурата и после пак да се сложи в нея...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Светозар Каменов Виж публикацията
    Само дето не знам кой ще се навие на този вариант пчели без майка и после сам да си я слага. Това е наистина всичко друго, но не и отводка, малко семейство и каквото щеш го измисли. Аз лично никога не бих избрал такъв вариант. Тук не говорим да се извади едно сирене от саламурата и после пак да се сложи в нея...

Какво ще се получи ако една Матеевка(горе-долу 1кг пчели) я обединиш към твой кошер в подходящо време(за някоя паша).Дори и той може да ги мести от пчелин в пчелин за пашите.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Какво ще се получи ако една Матеевка(горе-долу 1кг пчели) я обединиш към твой кошер в подходящо време(за някоя паша).Дори и той може да ги мести от пчелин в пчелин за пашите.
    100 кг. мед от кошер.
    Working....

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Както могат да се изкарат 100кг. мед така могат да се изкарат и много рояци.Това,което искам да кажа е ,че "Матеевките" винаги може да се използват по предназначение...

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Така е, съгласен съм напълно. Ставаше въпрос да се продава отводка.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •