Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 35 от 81 ПърваПърва ... 25333435363745 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 341 до 350 от общо 807
    Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Възможно е, но ..... сезона е твърде кратък . Колко такива цикъла ще направиш, за да размножиш семействата ударно.
    Казвам ударно, защото така звучи от зададените въпроси.
    Ами с първия цикъл около средата на май ще си подменя майките, които са стари, а с втория цикъл ще ги оставя в нуклеусите и ще ги развия за нови семейства.

Цитат Първоначално публикувано от FVCVS CAESAR Виж публикацията
    Ако няма да увеличаваш броя на семействата и ако няма да ползваш старите майки, няма ли да е по-лесно да предизвикаш самосмяна?
    Това е вариант, но съм само събота и неделя свободен. Трудно ще ми е да следя кой кога е заложил маточници. По начина, който съм си избрал ще знам точно в кой ден какво да направя и тогава мога да "избягам" от работа, за да я свърша.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    scutellator ,
    Благодаря ти за предните мнения.
    Сега разбирам ,защо изчезна от форума онова нещо "Кисов".(Пиша "нещо", защото не се разбра що е.Не бил човека, а нещо си ... Ама какви "тезиси" разви. А? Като от партийна школа изтипосани.) Та, като чета писаното от тебе и имам всички основания да ти вярвам, разбирам , че така наречените "производители" на майки "произвеждат" брак и искат пари за това.Не, че не го знам от преди, но сега виждам ,че умните хора са обяснили защо става така.Те пчеличките още веднага им сменят продукта.Най-късно на следващата година.Лошото е ,че нашите "производственици" са по-умни и е под достойнството им да четат и учат.Те пишат "тезиси" и "закони".
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Нещата не са съвсем в черно и бяло.
    Когато условията са благоприятни, приемането на незрелите майки може да бъде също толкова успешно, колкото и на зрелите (тестваните). Има периоди (не винаги съвпада с наличието на паша) когато пчелите не са враждебно настроени (съответно майката, спрямо пчелите) към независимо каква майка им се слага (дори и неоплодена).

В този случай, остава единствено негативния ефект от временното прекъсване на снасянето на майката през периода на пълно съзряване, от което впоследствие тя после никога няма да може да достигне пълния си потенциал. НО при повечето пчелни раси, така или иначе майките никога или много рядко снасят според потенциала си ( а според готовността на пчелите да гледат пило), така че...
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Наблюдател
    Регистриран
    30.05.2013
    http://www.mevi-bg.com/Pages/aparat.html

Здравеите колеги някои ползвал ли е този апарат за производство на маики,принципа е като на никот но е по евтин.Ако някои го е ползвал да си каже мнението и отзивите за него.Все пак е 3 пъти по евтин от никот.

Наблюдател
    Регистриран
    30.05.2013
    А и не ми стана ясно след като маиката се арестува в апарата за 24ч. и след това тя маха ли се или се оставя в кошера до изминаването на 72ч. и махането на захранените маточни чашки от кошера и преместването в отглеждача

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от niksan_83 Виж публикацията
    http://www.mevi-bg.com/Pages/aparat.html

Здравеите колеги някои ползвал ли е този апарат за производство на маики,принципа е като на никот но е по евтин.Ако някои го е ползвал да си каже мнението и отзивите за него.Все пак е 3 пъти по евтин от никот.
    Това мисля, че е производство на Ролта пласт гр.Бургас http://www.rolta-plastic.com/product-2-3.html . Има много изписано за него тук във форума. Потърси. Ако не се лъжа Матеев дори ги подаряваше по едно време миналата година.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от niksan_83 Виж публикацията
    А и не ми стана ясно след като маиката се арестува в апарата за 24ч. и след това тя маха ли се или се оставя в кошера до изминаването на 72ч. и махането на захранените маточни чашки от кошера и преместването в отглеждача
    Аз от опит ще кажа, че е по добре майката да стои затворена само един ден или около 12 часа. След това се ОСВОБОЖДАВА майката, и се чака три дена да се излюпят ларви от яйцата, които в последствие се прехвърлят в отглеждача.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов

Наблюдател
    Регистриран
    30.05.2013
    Прочетох мненията но не разбрах защо повечето колеги не са доволни от него.Нали принципа е един и същ за всички апарати,дали е направен от некачествена пластмаса.Иначе няма логика да не се получават нещата.Или просто не е улучен точният момент за направата на маточниците.

Наблюдател
    Регистриран
    30.05.2013
    ехо колеги даите някакъв отговор.Матеряла ле не е качествен

Страница 35 от 81 ПърваПърва ... 25333435363745 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •