Относно подаването на информация за пчеларските дружества, че няма активност. Как да има, когато 90% от пчеларите не членуват в никакви организации, а останалите не знаем никакви подробности. Аз членувам в СБП на Михайлов, но не съм се интересувал колко са членовете и. Ходя на сбирките, за да се разнообразявам, да чуя нещо ново, някой нов лектор, да отида на някоя организирана пчеларска екскурзия, да се видя с хора и тн , но не и да ползвам каквито и да е облаги и привилегии. Както и не ползвам такива, покрай регистрацията на кошерите ми. Само загуба на време и средства. Масово пчеларите не виждат смисъл от това да членуват в пчеларска организация. Само зная, че в СБП на Михайлов има доста други пчеларски организации, членки на основната. Може би някъде има информация за това.
В гр Годеч има пчеларско дружество КРИЛЦЕ, което също е под шапката на М. Михайлов. Там със сигурност зная, че има някакава активна дейност, защото всяка седмица се събират и обсъждат разни теми свързани с пчеларството. Ходихме на екскурзия в Ниш, сега предстои и в Румъния. И забележете , кмета на града отпуска разни финансови помощи на дружеството. Купуват лекарства, захар, основи. Организират се хората добре.