По мое мнение, при стандартни технологии на отглеждане ДБ определено е по мързелива технология. Чудесна за съботно-неделни пчелари. Когато обаче се наложи прилагане на различни пчеларски техники ръцете се развързват с ЛР-ра. Системата определено е по гъвкава, ако към комплекта се добави и по едно магазинче за улавяне на монофлорни медове от по слабите паши печели по всички показатели.
По темата. Определено мисля да пробвам другия сезон няколко 8 рамкови ЛР с дебелина на стената 20 мм. Тогава ще мога да отговоря дали ако почна от начало ще предпочита пак 10 ЛР или 8 ЛР.
Съжалявам, че не се разпознахме на вчерашното мероприятие за да проведем определено интересни разговори за които вече сме поставили основите тук във форума. Лекцията на на К. Якофофв я слушах преди година когато беше гост лектор в нашето дружество и определено начина на работа не ми допада. Това е начин на работа силно ориентиран към определени цели на Якофов и силно съобразен с неговия регион и флоропокритието му. Моите цели са други (повече мед и никакъв прашец) и флоропокритието е друго (изцяло на подвижно съм) така, че кошера ще бъде във същия вид с корпуси (поне 4 бр.) и един магазин, но няма да използвам технологията въобще. Може би ще направя и два оборудвани по Венер, защото неговата система е изцяло ориентирана към подвижното, но това зависи от резултатите от пробите с тази система с 10 ЛР тази година.
Решил съм да направя съревнование м/у 24р лежак и вертикален такъв пак с 24р.Нещо такова.
Демек 4 шест рамкови нуклеуса един върху друг.Живот и здраве , ще докладваш Ачо! Успех!
Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))