Хора, вие не осъзнавате ли колко апатичен и незаинтересован е българския пчелар?

Та той не си прави труда дори и да ходи на събранията на местните дружества. Например в Габрово - председателя си е направил труда и е организирал някаква лекция от някой професор или дори от представител на ДФЗ, и на срещата идват по-малко от 10 човека. Аз го бъзикам защо са толкова малко, а той ми казва, че дори това е много - друг път са идвали и по-малко.

Та този средностатистически български пчелар ако някой активист му дойде на крака там на село и започне да го моли да разпише, за да членува в някаква организация, та този пчелар знаеш ли какво отговаря?

"Майната им на всички. Не ме интересуват. Не искам да членувам никъде и не искам да давам пари никакви. Виж ако на мене ми дадат някакви пари, тогава може и да помисля."

Та в България има пчеларски организации не защото пчеларите искат да се обединят, а защото във всяка една област или община има по няколко активиста, които свършват мръсната работа със собствени усилия и за своя сметка. И ако ние въобще се опитваме да организираме Българските пчелари, трябва всеки да знае, че става въпрос за организирането на малък контингент от активисти, не повече от 500 или максимум 1000 човека.

Това е. Който си мисли нещо друго, значи е голям идеалист.