Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Колега srg, и аз оставам с впечатление, че нещо не я разбираш цялата тази история. Нима не разбра, че един аналогов стабилизатор ГРЕЕ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ, през което през него тече ток, а един импулсен стабилизатор грее САМО ПО ВРЕМЕ НА ПРЕХОДНИТЕ ПРОЦЕСИ от 0 към 1 и обратно. Но те са много кратки. Като цяло един импулсен стабилизатор ВИНАГИ грее 5 до 10 ПЪТИ ПО-МАЛКО от аналоговия, а при фотоволтаичните инвертори дори са успели да достигнат до 98% КПД, което означава 50 пъти по-малко греене.
Нямаше ме извесно време и искам да завърша.
Дипломната ми работа беше импулсни захранвания, а и голяма част от работата ми беше свързана с това.Определено смятам че материятя ми е позната. Ако прочетете моите постове ще видите че за направа на 1000бр рамки се изразходва енергия за по-малко от 0.2лв. Има ли смисъл да се търси икономия.
Като изключим трансформатора който ще го има при всеки вариант частите ще ми струват по-малко от 10лв. По-сложното решение не винаги е по-доброто.Е хубаво е човек да човърка нещо ако има желание и време но все пак трябва да мислим практично.
Приключвам с коментарите по въпроса. Мисля че съм обяснил всичко в постовете си.