Незнам какво да правя с тия ленти доста дебело ми се вразва затова се чудя дали да си купя газовата пушалка
Незнам какво да правя с тия ленти доста дебело ми се вразва затова се чудя дали да си купя газовата пушалка
Колеги кажете какьв е принципа на опушването. Примерно с амитрас се опушва, но се слага и като ленти (чекмайт).
Дали може да се опуши с флумитрин, който е в лентите байварол и варостоп.
Опушването контактно ли действа или чрез погльщане?
Амитраз се пише със "З" и изключително забранен за ползване в пчелаството. Вдишването на изпарен амитраз има изключително лоши последствия за човека. Амитраза се натрупва във восъка и бива открит в изследвания на меда години след третирането. Ако искаме нормална цена на меда то едното от нещата за които трябва да забравим е АМИТРАЗА. Активното вещество на чекмайта не е амитраз.
Има доста от т.н биологични методи за борба с акара. Чудя се защо все отивате на препарати, които да тровят и вас и тези които ядат меда ви и после тези дето ви ги продават да питат защо ги ползвате, като неискат мед с остатъци от такива препарати. Нима не сте научили нещо от тези 42 страници изписано по темата?
Най-после отговор. Благодаря. Активното вещество в чекмайта е кумафос, извинявам се за грешката.
Вьпроса ми по сьщество е опушването контактно ли е или действа чрез погльщане. Защото има статии че сьрбите напушват с флувалинат, а аз имам течен флумитрин и се чудя дали не може да се ползва по сьщия начин. Излиза десетки пьти по-евтино от лентички.
Аз никога не сьм ползвал амитраз, нито опушвал, затова питам. Ползвам сьм досега само ленти и ОК.
Принципно си много прав колега, само че погледни лицензираните ленти половината са с флуметрин и флувалинат. Да не говорим за перицина който сьщо е позволен. Затова питам за напушването, защото поне според мен ще е по-безвредно от лента която стои в кошера 30 дена.
На есен за пьрви пьт от 10 г. третирах сьс ленти суперстрипс и кошерите в момента са изключително зле. Затова сьм решил лентичка повече да не купя.
Правилно си се ориентирал към ОК, погледни технологията на прилагането и дадена от scutellator и въобще всички мнения написани от него на тема ОК и Тимол. Общо взето това са биологичните методи за борба с вароа, като прибавим мрежестото дъно и строителната рамка. Това, което се прилага в момента и което някой всячески се стреми да ни убеди че е лекарство, са си чисти пестециди, някои от тях дори забранени за използване в земеделието с регламент на ЕС.
Допустими граници на опаразитяване и необходимост от предесенно третиране.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))