Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 137

Разгънат преглед

Наблюдател
    Регистриран
    07.11.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев Виж публикацията
    Идеята ти има няколко съществени недостатъка. Така, както си направил горната табла възниква въпроса, какво ще правиш когато има силен принос на нектар или, когато прашецоуловителя не е желан в кошера. махаш цялата табла добре, но това не е добро решение. ...[/url]
    Извинявам се, не ми става ясно какъв е проблема при силен принос на нектар и как той ще бъде затруднен? - Няма да махам никаква табла.
    Затваря се прашецоуловителя както съм описал (като летвата на прелката се обръща с прореза нагоре... това по начина по който Ивайло Георгиев си е направил дъното) и пчелите си налитат свободно, директно в плодника, без да им се налага да преминават през прашецоуловителя.
    Няма вариянт, при който прашецоуловителя ще бъде нежелан в кошера, освен при случаите на:
    * Долно подхранване.
    * Бърз преглед на състоянието на семейството през задната вратичка на дъното.
    * Някакъв вид почистване на самата горна табла.
    През останалото време, таблата ще си стои на мястото.

Цитат Първоначално публикувано от Totevski Виж публикацията
    Прав е колегата Бонев, че понякога най-простият вариант е най-удачен. Аз ползвам това дъно, което е почти същото, като неговото. [URL] ....
    Когато се събира прашец просто се маха таблата под мрежата и на нейно място се поставя чекмедже.
    Идеята ми е, да избегна именно сваляне, поставяне и/или необходимостта от съхранение на друго място, на каквито и да било елементи по дъното и всички те, да си се "съхраняват" на мястото за което са предназначени.
    Този пост е редактиран от toty; 03.03.2014 в 15:46.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •