Веднага му звъннах на Мишо и директно му казах какво откритие съм направил. Той започна да ми обяснява че да, прав съм, ама разбираш ли колко пъти съм ги карал да се регистрират, а те не искат, и най-накрая вдигнах ръце и се съгласих в СБП да членуват и нерегистрирани дружества. Иначе наистина имаме 28 областни дружества и тра-ла-ла......
С две думи - Мишо си призна, че в СБП има много малко на брой регистрирани дружества, и че повечето са нерегистрирани.
Пълният списък с всички членуващи дружества в СБП (регистрирани или не) и до ден днешен си остава тайна, а това всъщност би трябвало да е публична информация и да я има на страниците на сайта му. Колкото и опити да правех да го получа този списък, всеки път ми беше отказвано. Явно тайната ще си остане тайна, но самият факт, че е тайна, ме навежда на мисълта, че този списък е много кратък и непредставителен, и затова Мишо се срамува да ми го даде. Пък и той знае, че аз веднага ще го публикувам.
И така - вече си имаме и доказателства, че към днешна дата ГАНЧО ГАНЕВ Е НАШИЯТ ЗАКОНЕН ВОЖД. Той е НАЙ-СИЛЕН. Той има най-голяма ЮРИДИЧЕСКА ПРЕДСТАВИТЕЛНОСТ. Той е припознат от всички минали и настоящи министри като ЕДИНСТВЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПЧЕЛАРИ и ползвайки тази своя официална власт, Ганчо Ганев съвсем ЗАКОННО ОПЕРИРА СЪС НЕЯ.
Нищо не можем да направим по въпроса. Не можем дори и да му се сърдим. На човека му е предоставена ЗАКОННА ВЛАСТ и ТОЙ ЗАКОННО Я УПРАЖНЯВА. И всички негови решения са НАПЪЛНО ЗАКОННИ, независимо дали са в ущърб на пчеларите или не. И ако утре успеем да го свалим от власт, НЯМА ДА ИМАМЕ НИКАКВО ПРАВО ДА МУ ДИРИМ СМЕТКА ЗА ДНЕШНИТЕ РЕШЕНИЯ.
И причината всичко това да се случи и да продължава повече от 10 години е РАЗЕДИНЕНИЕТО, ПАСИВНОСТТА и НЕОРГАНИЗИРАНОСТТА на БЪЛГАРСКИТЕ ПЧЕЛАРИ.
Не е луд този, който яде зелника, а този, който му го дава - мисля че така беше поговорката.