Как открих тази най-съкровенно пазена тайна?

Ами стана случайно. От два три дена звъня насам натам и моля познатите ми пчелари да ми дадат списък с контакти на областни или общински лидери на пчеларски съюзи, за да изградя една база данни и да започна постепенно да работя с всеки един от тях, опитвайки се да го убедя да участвува в новата НППО. Бях си решил, че ако аз лично не поговоря с всеки един, за да почувствувам неговите настроения, неговите виждания и неговите проблеми, няма как да стигнем до консенсус и да я създадем тази пуста организация, която уж всички я искат, а никой не прави нищо сериозно по въпроса. Та искам да благодаря на тези от вас, които на мейл или на ЛС ми дадоха данни за лидерите на една или друга българска пчеларска организация. Насъбра се един лист с 20 или 30 имена, мейла и телефона.

Та след като видях колко трудно се набира тази информация (загубих много часове време - мое и на тези, които ми помогнаха), най-накрая реших да помоля Мишо да ми даде и неговия списък. Та нали би трябвало той да има стотици имена, мейли и телефони. Дори му написах официална молба по E-Mail (това преди срещата) с надеждата, че той ще ми помогне като член на работната група. Все пак в работната група именно това е част от моята и от неговата работа - да си изясним кого трябва да обединяваме и как. Мишо обаче тактично ми отказа, а аз тактично му благодарих и се извиних за нахалството и дотам. И тази сутрин запретнах ръкави и реших сам да си ги открия всичките тези пчеларски организации, ползвайки Cielа-та и нейната база данни от всички съдебни решения и всички БУЛСТАТ-и и пълните данни на всички български публични регистри. Знаех, че ако нещо го няма из дебрите на Ciela-та, то значи че това нещо не съществува и в правния мир на България.

Очаквах дни наред да се ровя, да преписвам, да класифицирам и именно затова се забавих почти целия ден и не започнах да пиша за срещата вчера в София. И знаете ли какво открих?

Всички официални пчеларски организации в България, извън тези на Ганчо и на вождовете, се броят на пръстите на двете ми ръце.

Е хайде ще добавя и единия крак, но това е - имената на регистрираните не можаха да напълнят и един лист до края. Тоест в България ПОЧТИ НЯМА ОФИЦИАЛНО РЕГИСТРИРАНИ ПЧЕЛАРСКИ ДРУЖЕСТВА, което според правния мир означава, че ПЧЕЛАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ ИСКАТ ДА СЕ ОБЕДИНЯВАТ !!!

И ако приемем факта, че повечето на брой вече регистрирани дружества са под егидата на Ганчо Ганев, какво очаквате повече да се случи? Ами че то наистина ГАНЧО ГАНЕВ СИ Е НАШИЯТ ЕДИНСТВЕН ВОЖД, и всички документи в правния мир говорят само за това и за нищо друго.