Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 64 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 640
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Нататък четете внимателно, защото започва да става интересно. Закона през 2003-та година вече е приет, и вождовете и пчеларите постепенно осъзнават какъв автогол са си вкарали с този член номер 5. Няма значение дали те са го предизвикали, или е попаднал там по случайност. Може би някой министър им е подметнал, че не са легитимни, или пък сами са се сетили, но това, което после се случва, е една надпревара, едно СЪСТЕЗАНИЕ кой първи ще създаде НППО и ще сложи под крилете си най-много областни и общински дружества. И победата е извоювана от Ганчо Ганев, при това съвсем ЗАКОННО. Забележете - не казвам честно и почтенно, казвам ЗАКОННО.

Всичките вождове създават национални сдружения, но това на Ганчо Ганев има най-голяма представителна власт, защото притежава най-много на брой Областни пчеларски сдружения под своето крило. Няма значение как ги е направил и дали са истински или кухи. В правния мир те са законни, и не можем да се сърдим на следващите министри, че припознават Ганчо Ганчев като човека, който има най-голяма представителна власт в България в областта на пчеларството. Просто той най-добре си е изиграл картите, и е победил останалите вождове в една игра, която те също са я играли по същите неписани правила.

Сега като се замисля, ако по него време и аз бях пчелар и също исках да съм вожд, ами че и аз щях да го направя същото. Гледайки член 5 и осъзнавайки, че НППО никога не може да бъде създадена, поради невъзможност за 100%-во участие (това и във филмите го няма), бързо бързо щях да се усетя, че министъра ще клекне и на по-малко участие на области и общини в моята организация. Просто трябва да побързам и да видя кои области и общини все още не са се усетили, и след това да си намеря 3-4 човека от тази област или община, които да подпишат, и ето ти я поредната нова областна или общинска организация. И като направя няколко такива, после ще отида при министъра, ще се изпъча, и ще каза - ето, аз набрах най-голямата подкрепа. И това щеше да е юридически вярно, така че министъра със чиста съвест щеше да се допитва само до мене и да съобразява законите и парите на евросъюза само с мене. Него не го интересува дали наистина зад мене стоят хиляди пчелари. Него го интересува всичко да е юридически изрядно, за да не му дирят после кал под ноктите.

Та това, което го пиша сега, вероятно е минало през главата на тогавашните активисти с пари, и те бързо-бързо са стигнали до извода, че трябва бързо-бързо сами да си създадат собствени организации и да привлекат под своето крило колкото се може повече области и общини. И като цяло се е развило едно състезание, в което победител от юридическа гледна точка е Ганчо Ганев. И ако преди състезанието той е имал някакви връзки в министерството, след състезанието той вече е станал официалния ЮРИДИЧЕСКИ ВОЖД и от тогава до ден днешен е непоклатим от този пост.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Голямата грешка на Ганчо Ганев е, че той не си е направил труда да поизлъска собствения си имидж. А можеше. Имаше я тази възможност. В процеса на своята комуникация с властимащите той освен всичко друго е правил и ДОБРИ НЕЩА за пчеларите. Нямало е как - не е можел да прибере на 100% всички пари, и освен това някакъв процент от неговите лични интереси са се припокривали с интересите на всички пчелари. С малко повече медийни изяви и с малко повече популизъм той е имал шанса да създаде в очите на поне част от пчеларите един митичен образ на герой, който се бори за техните неправди, но разбираш ли врага е много силен, и постигнатото до момента е много малко. Това е стандартен номер (трик) на властимащите и както виждате, той работи и до ден днешен. Комунистите ни унижаваха и тъпкаха 50 години и както сами виждате, посредством популизъм, лъжи и измами, от време на време управляват и до ден днешен.

Та това е грешката на Ганчо - САМОЗАБРАВИ СЕ и си въобрази, че е несменяем и непоклатим. В 2007-а година се развиват събития, които довеждат до създаването на СБП с ръководител Мишо Михайлов. Опита е неуспешен. Защо - ще ви разкажа в следващия постинг. Ганчо Ганев вместо да му светне лампичката, че не може безкрайно дълго време да се ебава така с всички останали, решава че е извоювал поредната победа (което си е напълно вярно). И вместо да се поправи и да влезе поне малко от малко във верния път, той решава че е богоизбран, и че е недосегаем. И така до миналата година, когато се организира пчеларския протест, и когато на министъра най-после му светна лампичката, че нещо с този пчеларски сектор не е наред. Последвалите събития вече ги знаете - министъра отново повдигна въпроса за член 5 от закона, създаде се работна група, и отново в цялата пчеларска общност се възродиха надеждите, че НППО може би има шанс да бъде създадена. Да, ама не, но за това по-нататък........

Важното е да се знае от всички пчелари, че ГЛАВНИЯТ ГЕРОЙ Е ГАНЧО ГАНЕВ, а останалите вождове са само едни статисти на сцената. Пчеларите в България пък са просто един пейзаж, един фон на цялото действие. С него или без него - все тая - нищо нямаше да се промени.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    И ето я и черешката на тортата. Много пъти съм си задавал въпроса защо СБП не успя да вземе представителната власт от Ганчо Ганев. Та нали той беше създаден именно с тази цел през 2007-а и тогава също като сега повечето от вождовете го подкрепиха. Какво се обърка в цялата тази история? Уж към днешна дата СБП има структури едва ли не навсякъде, а Ганчо Ганев има само в 5-6 области. Защо министъра не признава Мишо Михайлов и защо Министъра не го е изхвърлил този Ганчо Ганев?

Този последния въпрос сигурно си го задават и всички български пчелари. Сигурно си го задават и всички вождове. Какво се случва и защо Ганчо Ганев продължава да е абсолютен лидер и да си прави каквото си иска, напук на останалите и дори на вождовете?

Много версии чух в отговор на този въпрос. Дори вчера директно попитах и вождовете, присъствуващи на срещата. Зададох го и на Мишо дори още веднъж там навън, когато вече се разотивахме и останахме с него очи в очи. И разбира се получих няколко отговора, всеки със своята си версия, но днеска сутринта открих още един отговор, и мисля че той е най-верния от всички и че той обяснява абсолютно всичко, което се е случило от 2007-а до 2013-та години. Всъщност той обяснява и днешната ситуация с пчеларството, такава, каквато всички я виждаме и знаем.

Та отговора е много прост - СБП и Мишо Михайлов и до ден днешен имат ПО-МАЛКО ОФИЦИАЛНИ СТРУКТУРИ от Ганчо Ганев. И до ден днешен Ганчо Ганев е АБСОЛЮТЕН ЮРИДИЧЕСКИ ЛИДЕР с НАЙ-МНОГО ОФИЦИАЛНО РЕГИСТРИРАНИ СТРУКТУРИ ПО МЕСТА.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Как открих тази най-съкровенно пазена тайна?

Ами стана случайно. От два три дена звъня насам натам и моля познатите ми пчелари да ми дадат списък с контакти на областни или общински лидери на пчеларски съюзи, за да изградя една база данни и да започна постепенно да работя с всеки един от тях, опитвайки се да го убедя да участвува в новата НППО. Бях си решил, че ако аз лично не поговоря с всеки един, за да почувствувам неговите настроения, неговите виждания и неговите проблеми, няма как да стигнем до консенсус и да я създадем тази пуста организация, която уж всички я искат, а никой не прави нищо сериозно по въпроса. Та искам да благодаря на тези от вас, които на мейл или на ЛС ми дадоха данни за лидерите на една или друга българска пчеларска организация. Насъбра се един лист с 20 или 30 имена, мейла и телефона.

Та след като видях колко трудно се набира тази информация (загубих много часове време - мое и на тези, които ми помогнаха), най-накрая реших да помоля Мишо да ми даде и неговия списък. Та нали би трябвало той да има стотици имена, мейли и телефони. Дори му написах официална молба по E-Mail (това преди срещата) с надеждата, че той ще ми помогне като член на работната група. Все пак в работната група именно това е част от моята и от неговата работа - да си изясним кого трябва да обединяваме и как. Мишо обаче тактично ми отказа, а аз тактично му благодарих и се извиних за нахалството и дотам. И тази сутрин запретнах ръкави и реших сам да си ги открия всичките тези пчеларски организации, ползвайки Cielа-та и нейната база данни от всички съдебни решения и всички БУЛСТАТ-и и пълните данни на всички български публични регистри. Знаех, че ако нещо го няма из дебрите на Ciela-та, то значи че това нещо не съществува и в правния мир на България.

Очаквах дни наред да се ровя, да преписвам, да класифицирам и именно затова се забавих почти целия ден и не започнах да пиша за срещата вчера в София. И знаете ли какво открих?

Всички официални пчеларски организации в България, извън тези на Ганчо и на вождовете, се броят на пръстите на двете ми ръце.

Е хайде ще добавя и единия крак, но това е - имената на регистрираните не можаха да напълнят и един лист до края. Тоест в България ПОЧТИ НЯМА ОФИЦИАЛНО РЕГИСТРИРАНИ ПЧЕЛАРСКИ ДРУЖЕСТВА, което според правния мир означава, че ПЧЕЛАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ ИСКАТ ДА СЕ ОБЕДИНЯВАТ !!!

И ако приемем факта, че повечето на брой вече регистрирани дружества са под егидата на Ганчо Ганев, какво очаквате повече да се случи? Ами че то наистина ГАНЧО ГАНЕВ СИ Е НАШИЯТ ЕДИНСТВЕН ВОЖД, и всички документи в правния мир говорят само за това и за нищо друго.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Хоппааааа.......................

Ганчо бил виновен, Вождовете били виновни, Министъра бил виновен или реколтата от миналогодишните кисели краставички - ха-ха .......

Да, ама не !!!

ВИНОВНИ СА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПЧЕЛАРИ С ТЯХНОТО БЕЗДЕЙСТВИЕ И ПАСИВНОСТ !!!

Ето това е моята диагноза !!! Сърдете ми се, цупете ми се, но с това положението на пчеларите няма да се подобри !!!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Веднага му звъннах на Мишо и директно му казах какво откритие съм направил. Той започна да ми обяснява че да, прав съм, ама разбираш ли колко пъти съм ги карал да се регистрират, а те не искат, и най-накрая вдигнах ръце и се съгласих в СБП да членуват и нерегистрирани дружества. Иначе наистина имаме 28 областни дружества и тра-ла-ла......

С две думи - Мишо си призна, че в СБП има много малко на брой регистрирани дружества, и че повечето са нерегистрирани.

Пълният списък с всички членуващи дружества в СБП (регистрирани или не) и до ден днешен си остава тайна, а това всъщност би трябвало да е публична информация и да я има на страниците на сайта му. Колкото и опити да правех да го получа този списък, всеки път ми беше отказвано. Явно тайната ще си остане тайна, но самият факт, че е тайна, ме навежда на мисълта, че този списък е много кратък и непредставителен, и затова Мишо се срамува да ми го даде. Пък и той знае, че аз веднага ще го публикувам.

И така - вече си имаме и доказателства, че към днешна дата ГАНЧО ГАНЕВ Е НАШИЯТ ЗАКОНЕН ВОЖД. Той е НАЙ-СИЛЕН. Той има най-голяма ЮРИДИЧЕСКА ПРЕДСТАВИТЕЛНОСТ. Той е припознат от всички минали и настоящи министри като ЕДИНСТВЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПЧЕЛАРИ и ползвайки тази своя официална власт, Ганчо Ганев съвсем ЗАКОННО ОПЕРИРА СЪС НЕЯ.

Нищо не можем да направим по въпроса. Не можем дори и да му се сърдим. На човека му е предоставена ЗАКОННА ВЛАСТ и ТОЙ ЗАКОННО Я УПРАЖНЯВА. И всички негови решения са НАПЪЛНО ЗАКОННИ, независимо дали са в ущърб на пчеларите или не. И ако утре успеем да го свалим от власт, НЯМА ДА ИМАМЕ НИКАКВО ПРАВО ДА МУ ДИРИМ СМЕТКА ЗА ДНЕШНИТЕ РЕШЕНИЯ.

И причината всичко това да се случи и да продължава повече от 10 години е РАЗЕДИНЕНИЕТО, ПАСИВНОСТТА и НЕОРГАНИЗИРАНОСТТА на БЪЛГАРСКИТЕ ПЧЕЛАРИ.

Не е луд този, който яде зелника, а този, който му го дава - мисля че така беше поговорката.

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Хоппааааа.......................

Ганчо бил виновен, Вождовете били виновни, Министъра бил виновен или реколтата от миналогодишните кисели краставички - ха-ха .......

Да, ама не !!!

ВИНОВНИ СА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПЧЕЛАРИ С ТЯХНОТО БЕЗДЕЙСТВИЕ И ПАСИВНОСТ !!!

Ето това е моята диагноза !!! Сърдете ми се, цупете ми се, но с това положението на пчеларите няма да се подобри !!!
    - Докторе, защо толкова дълго ми пишеш диагнозата? Какво става?
    - Не се притеснявай, не е диагноза. Съчинявам ти некролога.

П.С. Ако вица не е по темата или не му е мястото тук, моля да бъде изтрит!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Вица е много на място. Ха сега вече е време и да започнем да обсъждаме защо така сме се нахендрили, какво да правим и има ли въобще шанс да се измъкнем от тази ситуация в следващите 10 години.

Ако продължаваме да сме така разединени (а всичко говори че ще е така и за в бъдеще) - какви илюзии въобще храним, че нещо може да се подобри?

Какви работни групи, Плевенски или Пловдивски, какви нови НППО ???????????? Ха-ха-ха - някой случайно все още да вярва в това? Някой случайно все още да живее с илюзиите, че е възможно всички български пчелари да се обединят и под строй да отидат в съда и да създадат верните общински и областни дружества - ха-ха и да дадат по 500 или 1000 лева за регистрации, ха-ха и после под строй да хукнат към София и да си счупят краката да се регистрират в новата НППО, която ще има идеалния устав и няма да им иска нито една стотинка членски внос - ха-ха и дори ще им обещава да им плаща, белким се регистрират - ха-ха - и после ЕДИНОДУШНО ще изберем за лидер бай Пешо от село Горно Нанадолнище, защото е Пчелар на годината, и посредством магии ще му осигурим заплата, офис и 100 000 лева годишен бюджет и ще му купим черен Мерцедес, ха-ха и после той ще отиде да си представи легитимноста пред министъра и Ганчо Ганев ще се уплаши и ще побегне и ще бяга през девет планини в десета и ................... хоппа, май нещо попрекалих с чашката тази вечер.

Хайде вие сте наред - коментирайте, давайте предложения и т.н.
    Аз отивам да си лягам, че толкова много писане във форума ми изцеди и сетните сили.............

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Аз мисля, че каузата не е загубена.

Има няколко варианта:
    1. Ганчо да се промени и да дава правилните съвети на управляващите. Правилни за всички пчелари, не сано за него. Ама веднага се сетих за кожата на вълка...
    2. Хората които стоят зад Ганчо да си отворят очите (ако трябва с чужда помощ) и да разберат, че има и по-добри каузи, зад които да застанат.
    3. Сега да се създаде НППО и в рамките на една година да се пълни с членска маса. Като всеки регистриран се опитва да доведе поне един нов член. Баз такса за приемане.
    4. Да се предложи от НППО на Министерството национално преброяване на пчелините. На всички (над 5 кошера)! Изработване на улеснена процедура за регистрация на нерегистрираните. Без изискване за регистрация като ЗП. Това ще е полезно за всички, дори от здравословна гледна точка.
    5. То и в момента регистрираните, доколкото знам, са 20% от всички пчелари, така че за каква представителност на Ганчо говорим? Той няма представителност, той има мнозинство! Но това е мнозинство е на "малка база". Затова, стабилността му е привидна.
    6. Нека колегите, които организираха подписки преди време да кажат колко човека са гласували. А сега си представете, ако правилно се обясни на всички пчелари какво "прави Ганчо за тях" и те спонтанно решат да изпратят писмо по пощата или на мейла на Министъра със смисъл: "Аз не вярвам на Ганчо защото..."

Ето за това според мен има смисъл от работната група. Тя трябва да направи така, че Уставът и Павилникът за работата на НППО, да не позволява повече "Ганчовци", да осигури прозрачност и възможност гласът на обикновения пчелар (независимо дали е профи или хоби) да бъде чут.
    Матеев, моля те. Изгонете Ганчо от групата. Сигурен съм че онзи ден е отишъл при Министъра и му е "разказал какви безхаберници сте...". Изгонете го поне да не говори от собствени наблюдения.

Какво ще направя аз лично? Ами ще си потърся организация (надявам се с кауза), зад която да застана.

П.С. Ако писмото до Министъра не фане декиш, може в Брюксел да занесат (знам кой може да го направи), писмо или подписка:" NO MORE gancho..." :-)
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    До тук добре пишете. Не искам да разочаровам никой но мисля че докато вътре в областа не се введе ред в нещата из вън такава можем жа работим само по вертуални неща. В един от постове писах че НППО трябва да бъде - собрание на облсатни председатели +- още някой специализиран союз или известен грамотен пчелар. Аз не виждам сега кой има капацитет да хване и да направи тази промяна. Пиша за Варненска област що то правя всичко от долу на горе. Да Матеев, не само на национално ниво няма информация, в моята область местната я няма, там кадето успял да събера пчеларска сбирка с помощ на местните пчелари става всичко точно и нещата са ясни. Остана на мен да проведа общо събрание на председатели на пчеларскт общински дружества. И тогава, пчелар който бъде избран от тях може да говори от името на област. Той ще бъде силен в думи и подкрепен от всички пчелари. При това ще има един документ който определи становище на общински организации за членуването им. За сега те са искат независимост от старите вождове и го декларират писмено. Всичко това трябва да бъде декларирано и подписано. Трябва всяко решение на каквато и да било организация да ляга на хартия с подписи. Трябва да създаде регистр с телефони, мейли, адреси на организации и техните председатели. И това да се бъде непроменими неща. Всеки председател предава служебен телефон и код доступа към меил. Ако има постоянен клуб да се посочи адрес. Пиша това за да тръгнем от самото начало по правилен път. И тогава идвайки на пред ще оставяме по малко на всички вождове пространство за действия. И в края те няма на какво да опират и просто ще загубят болцинство.

Страница 9 от 64 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •