Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 640

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не знаем кой на кого какво е платил и никога няма да разберем, знаем обаче, че при съществуващия Закон за пчеларството определени групи хора са силно облагодетелствувани, а други са пратени в девета глуха и страдат. Това е факт. Несправедливостта и безсмислиците в закона са толкова много, щото дори и съществуващия Министър на земеделието вече ги е забелязал и дори се е възмутил. И в изблик на добро настроение си е рекъл "абе аз мога да ги оправя тези неща" и след това е повикал някой "експерт" и му е възложил задачата. И после е забравил за всичко това, защото на главата му тежат 1000 други по-важни задачи и проблеми. И ето че съдбата на закона отново е на "експертно" ниво, където върлуват силите на ЛОБИЗМА. И същия този лобизъм с лекота вкара събитията в девета глуха, възлагайки на доверчивите ентусиасти МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА, а именно създаването на НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВЕНА ПЧЕЛАРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ съгласно член 5 от закона със структури в 100% от областите и в 50% от общините. Вероятността тази мисия да бъде успешна буквално е равна на нула, защото няколко от областите са в ръцете на същите тези лобисти, а те в никакъв случай няма да ги дадат без бой.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Прав си.Te затова не искат да правят ИСТИНСКА организация и се мъчат колкото се може да протакат, за да не се промени Пчеларския Закон.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от toko652003 Виж публикацията
    Прав си.Te затова не искат да правят ИСТИНСКА организация и се мъчат колкото се може да протакат, за да не се промени Пчеларския Закон.
    Искат, но НЕ МОГАТ. Да, повечето от вождовете НАИСТИНА ИСКАТ такава организация да бъде направена, защото и те като нас са изпаднали в положението на ОПОЗИЦИЯ. А опозицията вижда как се лапа баницата, но не може да се докопа до лъвския пай. И поради тази причина се задоволява от подхвърлените и трошички. Самите пчелари също се явяват опозиция. Те също искат лъвския пай от баницата. И също се борят, за да го получат. С какво тогава се различава един редови пчелар от един вожд? Ами че те и двамата искат едно и също, само че единия стои пасивен и само мърмори, а другия е активен и се е потрудил да направи нещо по въпроса за защита на собствените си интереси.

Истинския враг са властимащите, а единствения вожд, който е успял максимално да се приближи до тях, и да им влияе под някаква форма, е Ганчо Ганчев. Другите вождове са ОПОЗИЦИЯ, и като такава, на тях им се подхвърлят трошички. Всички останали пчелари също са опозиция, и като такива, на тях също им се подхвърлят трошички.

Такова е положението към днешна дата. Има Управляващи - Ганчо Ганчев, Активна опозиция - Вождовете , и Пасивна опозиция - всички останали пчелари. Парите се разпределят от управляващите, и лъвския пай се полага на управляващите, и така е във всички останали браншове, така е в цялата страна, така е в Европа, така е и по целия свят. Някаква малка част се дава на опозицията, защото знаеш ли - току виж утре тя е станала управляваща. Някаква още по-малка част се дава и на народа, за да си мълчи и трае и за да не вдига революции. Всичко това е нормално. Вие си го знаете, и на практика аз не ви казвам нищо ново.

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Пчеларски район
    Ябълково, обл. Хасково
    Мисля че, да се опитваш да се разбереш с тях , всички тях ,си е пълна загуба на време. Ако ще е организация, по-добре да е нова и алчните капитани да се игнорират. То и без туй никой не ги долюбва. А заслужават само едно яко налюбване, съчетано със сръбска музика и бой...

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от jojonov Виж публикацията
    Мисля че, да се опитваш да се разбереш с тях , всички тях ,си е пълна загуба на време. Ако ще е организация, по-добре да е нова и алчните капитани да се игнорират. То и без туй никой не ги долюбва. А заслужават само едно яко налюбване, съчетано със сръбска музика и бой...
    Хем си прав, хем не си. Лесно можем да се отречем от съществуващите вождове, но има един малък проблем - Къде са новите вождове?

Май такива няма или поне аз не съм чувал за тях. Ако ги махнем съществуващите, Ганчо Ганев ще си остане съвсем без никаква опозиция. Та ние така само ще му направим услуга и ще му гарантираме още 100 години царуване. Не е ли по-добре от съществуващите стари вождове да подберем най-добрия и най-малко опетнения и да го подкрепяме и търпим дотогава, докато се сдобием с нов, още по-добър вожд?

Според мене към днешна дата ние пчеларите страдаме от ОСТЪР ДЕФИЦИТ НА АКТИВИСТИ. Вместо да се появяват нови, започнахме да губим дори и старите наши активисти и съвсем ще си останем без лидери. Кого ще изберем? Кого ще издигнем там до висините, и после да го хвърлим в лапите на Ганчо Ганчев? Кой ще го подкрепя, кой ще го обучи, кой ще го финансира, кой ще му налее в главата самочувствие, смелост и увереност. Дайте го този Левски, че и на мене вече взе да ми омръзва и искам да се оттърва от проблемите, които сам си натресох.

Знаете ли по какво се различават съществуващите вождове от всеки един останал пчелар?
    1. Те са активисти
    2. Те сами се финансират

И ако някакви активисти все пак бихме могли да намерим, какво ще кажете за тяхното финансиране? Колко от вас се бръкнаха да изпратят по 100 лева на Бонев? Николко. Не го направих дори и аз. Колко от вас му благодариха? Николко. Не го направих дори и аз. А човека си съсипа здравето, нервите и финансите за всички вас и за мене в това число.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Та дайте да не се лъжем. На нас не само ни трябва нов вожд. На нас ни трябва НОВ БОГАТ ВОЖД, който да се самофинансира, и който да се саможертва, борейки се не за него си, а за нас. И докато такъв не го намерим - дайте да преразгледаме отношението си към старите вождове и да подберем някой, който естествено няма да е идеалния, но ще е по-добре от нищо.

Има и още една алтернатива, но за мене тя е още по нереалистична. Алтернативата се нарича членски внос или дарение от всеки един пчелар в България така, щото да се събира един годишен бюджет от порядъка на 50-100 хиляди лева. Само с такъв бюджет могат да се финансират заплатите на 3-4 човека (вожд +сътрудници), както и техния офис и техните командировъчни и другите му там разходи. С подобни бюджети (дори и с по-големи) работят и другите асоциации, включая и тези във фотоволтаичната и в козметичната промишленост, които ги познавам и в които членувам или управлявам. Та ако всеки един пчелар в България без да каже гък се съгласи да дава/подарява на НППО всяка една година по лев на всеки един свой кошер, тогава може и да се получи това с идеалната организация, съставена от идеалните и заслужилите лидери, и имаща на върха си най-заслужилия от всички. Ако не - ами тогава си остава в сила народната поговорка, че който плаща, той поръчва музиката. Тоест тогава пчеларите трябва да си търсим не БЕДЕН И ЗАСЛУЖИЛ ЛИДЕР, А БОГАТ И ДОБЪР ДИКТАТОР. В световната история има много случаи на добри диктатори, които са направили чудеса за своя народ. Е има и обратното - просто трябва да случим на добър диктатор. Към днешна дата явно не сме случили.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Малко се поотплеснах, затова нека да се върна към изложението си, така, както го бях планувал да го напиша:

Внимателно разгледах Закона за пчеларството, както и всички негови стари версии колкото се може по-назад във времето. Проследих какви промени са правени, в опити да си изясня има ли следи от ЛОБИЗЪМ и по тях да се опитам да съобразя КОЙ ГИ Е ПРАВИЛ. Да ви кажа честно, открих няколко много интересни момента:

1. Най-старата версия на закона, на която попаднах, е още от социалистическо време, като първите въведени версии в Сиела-та са от 1983-та година.
    2. 90% от текстовете на този най-стар закон и до ден днешен фигурират в най-новите версии на закона. Тоест в днешната версия на закона все още преобладават текстове, измисляни от нашите пра-пра баби и дядовци в средата на миналия век.
    3. Единствената по-сериозна реконструкция е била направена на 24 юни 2003-та година, но по законопроекта за тази реконструкция се е работило още от 2001-ва година.
    4. Влизал е в Народното събрание още на 11.10.2001 и е бил отхвърлен. След това вероятно е имало много битки на тогавашните вождове и властимащи, които са продължили две години и най-накрая закона е бил приет на 10.6.2003 г.
    5. Интересното е, че вносителите са Коста Костов (ПГ на НДСВ) и Венцислав Върбанов (ПС на ОДС)
    6. Основните промени за били в това да се премахнат наименованията на бившите социалистически пчеларски дружествам организации и развъдни станции и да се заменят с нещо по-ново.
    7. Прословутия член 5-ти за създаването на НППО се е появил именно тогава. От тогава досега в него има само козметични промени.

Склонен съм да си мисля, че заслуга за този убийствен член има някой анонимен бюрократ или "експерт", който дори не си е давал сметка в каква анархия ще бъде захвърлен сектора поради недомислиците в този член. Едва ли някой от тогавашните вождове е лобирал за този член, защото на практика никой няма интерес от него. Може би е просто случайност или някакво натягане на този анонимен бюрократ или просто глупост или някаква недомислица с изключително тежки последици в бъдеще за целия сектор. Със сигурност текста е бил писан от някой бивш комунист, главата на който все още не е била изчистена от тоталитарното мислене. Само при бившите комунисти всичко беше 100% - 100% гласували, 100% изборна победа, 100% поддръжка от народа. Ха-ха - в член 5-ти националния браншови съюз също трябва да има структури в 100% от областите, а всички знаем, че 100% е невъзможно да бъдат постигнати, когато става въпрос за доброволно кандидатствуване.

Потребител
    Регистриран
    03.11.2013
    Уважаеми г-н Маттев, Закона за пчеларството е внесен от г-н Стефан Стефанов - дълги години бил председател БПС - някога единствената пчеларска организация у нас. Той е заложил наименованието НБПС, с идеята той да регистрира такава организация, но котка му минала път. Небезивестният Венцислва Върбанов е съобщил на един "пчелар" - Николчовски за това наименование. Г-н Николчовски запазва в съда това наименование НБПС. При една среща с него той предложи ние, група пчелари да създадем национална организация. В тази група бях аз, беше и г-н Пламен Иванов и още някои, хора, които вече не помня. Аз поех ангажимент да напиша устав. Като го направих, го дадох на г-н Пламен Иванов за мение. Вместо да ми даде мнение по устава, той с няколко други хора отива в съда и регистрира НБПС с устава, който му бях дал. Така се роди НБПС.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Матеев, не ми се искаше да те прекъсвам, но да допълня - до 2010г (явно са се усетили) продажбата на пчелни семейства от пчелари също не беше позволена! ( напр. - разболява се дядото и си продава пчелите, че вече не може да ги гледа - ЗАКОНОНАРУШИТЕЛ!)
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Управляващите имат огромна и безгранична власт. Те колят, те бесят. Трудно могат да бъдат спрени, независимо колко много хора протестират и независимо колко много пари се наливат против тях. Ще ви дам няколко примера, за да разберете колко могъщи са управляващите, и как цялата наша пчеларска общност, заедно с вождовете, сме просто една плюнка, една прашинка на земята, която лесно може да бъде стъпкана.

Само си спомнете какво направи един единствен човек - Хитлер - и как успя да накара 50 милиона интелигентни и миролюбиви германци да тръгнат на война срещу целия свят и да умират за някави фалшиви идеали.

В по-ново време си спомнете колко много протести не успяха да помръднат БСП и ДПС от властта до ден днешен. Нямаше да могат да помръднат и Бойко Борисов - но той доброволно сдаде власта, което всъщност си беше негова грешка (или пък много хитър ход).

Спомнете си и как властта се опълчи срещу фотоволтаичните централи, и победи, въпреки че срещу нея стояха лобита за 2 милиарда евро и въпреки че срещу България се опълчи цяла Европа (това не го знаете, защото цензурата го потули). И не само власта в България победи, ами успя и да излъже целокупния Български народ, пробутвайки една напълно фалшива версия на действителните събития. И народа естествено повярва, въпреки че по презумпция си знае какви лъжци са управляващите. Дори и вие пчеларите го вярвате това и злобеете за "мафиотите с панелите", но знаете ли - не е поискала власта, не е накарала целия Български народ да злобее и срещу пчеларите, наричайки ги "мафиотите с пчелите".

Пиша всичко това, за да разберете колко е могъща власта и Ганчо Ганев и какви плюнки сме всички ние пчеларите, потънали в калта барабар с другите уж вождове.

И такаааа.....
    В Българското пчеларство има само два субекта - Ганчо Ганев и всички останали пчелари и вождове. Ганчо Ганев е могъщия и спокойно може да си позволи да се опълчи на всички или пък да ги гледа презрително отвисоко и да се подсмихва под мустак на техните усилия. Това е ситуацията към днешна дата. Как се е стигнало до нея и можем ли да направим нещо по въпроса - това в следващите постинги, но с молба да не ме прекъсвате с разни странични подмятания и да изчакате цялото изложение, за да видите каква е пълната картинка, и чак тогава да започнем да я обсъждаме.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •