Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 20 от 39 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 191 до 200 от общо 384
    VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Ако се хванеш да прочетеш темата ще видиш подходяща рецепта с восък.
    Ако си решил да питаш питай както трябва, а не с недомлъвки.
    И да е биологичен пчелина водоразтворимите бои стават.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от memomuevlu Виж публикацията
    А ако се развива биологичен пчелин ?
    1-во допитваш се до био-сертифициращият орган(фирма).
    и
    2-ро боята на водна основа би трябвало да отговаря на изискванията за био. Безир с восък и прополис също става(обаче идва проблема с устойчивостта).

Наблюдател
    Регистриран
    24.11.2013
    Здравейте, бих искал да попитам някой има ли опит с боядисването на финландските кошери и ако Да моля, за информация, каква боя е използвал? Как боядисва? Необходимо ли е да се импрегнират и т.н?

Благодаря предварително.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Аз използвах водна гръцка боя, нанесена с пистолет на два слоя. Няма нужда от никакво импрегниране. Боята се слага, за да защити стиропора от UV радиацията. Използвах жълта, синя и бяла боя, като бялата я използвах за получаването на светло-жълт и светло-син цвят. И на практика всички кошери са ми еднакво боядисани. Така си го реших - основите, хранилките и капаците ги боядисвам в жълт цвят, а корпусите - в син. Получи се добро дизайнерско решение с много красиви пчелини.

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	DSC_4922.jpg
Прегледи:      525
Размер:	330.2 KB
ID:	886

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Матеев, искам да те попитам, за тези рампи, с каква цел са изградени за всеки кошер. Предполагам за улеснение при товаро-разтварни дейности, но сподели все пак.
    Или за окончателно настаняване на симействата, защото са били поставени първоначално спрямо терена, а не спрямо посоките на света.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Това са окончателните стойки на кошерите. Самите кошери вече са наредени по стойките. Това е стара снимка от месец декември. Би трябвало стойките да са ориентирани изток-запад, за да може кошерите да гледат на юг. Но така като гледам тези дълги сенки, и аз започнах да се съмнявам. Не съм ходил на този пчелин, но явно трябва да го направя, за да видя каква са я свършили моите юнаци. Не вярвам да са сбъркали - много са наясно как трябва да се правят стойките, а и за всеки пчелин имаме предварителен план, нарисуван на AutoCad и съгласуван с мене. По-скоро има някакво съображение, което не го виждаме на снимката. Имам и други пчелини, в които кошерите са ориентирани не на юг, а на югоизток, просто защото това е единствената светла просека в заобикалащата пчелина гора. Тука на този пчелин не я знам каква точно е ситуацията, но щом стойките са сложени така, значи има защо.

Моля да ме извините за моето незнание, но нови пчелини никнат като гъби, и аз не съм в състояние да ги обходя всичките. И сега в момента няколко бригади строят поне 10-15 нови пчелини, за да могат да поемат тазгодишното ми разширение. Твърдо съм решил в рамките на годината кошерите ми да станат поне 2000 или дори 2200 и така като гледам, май има сериозен шанс това да се случи. Зимната ми смъртност е малка, и ако господ даде, ще имам много-много отводки, включая и 500 или дори 1000 за продан.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Ехе и план на аутокад. Браво.
    Не съм се съмнявал ни най-малко в работата на работниците ти, както и в твоята преценка, просто се учудих за тия стойки, но се сетих и за други твои снимки, които съм гледал преди поставянето на санъците, след като написах предния си пост.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ако искаш, разгледай и другите ми пчелини. Има ги на моя WEB сайт: http://www.mateev.com/apiaries
    Чуквай на всяка снимка и под нея ще се отваря галерия с много снимки от дадения пчелин. Разгледай ги - някои от тях са големи красавци.

Това са само началните пчелини и сайта не е обновяван поне 3-4 месеца. В момента са доста повече, а към края на годината ще станат над 40 пчелина + майкопроизводствена база за няколко хиляди майки годишно.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Онемях!
    Не само пчелините, но и сайта ме впечетли. С голям замах работиш. Само една незначителна забележка, ако има и бг вариант на сайта ще е още по-добре, за да можем и ние незнаещите английски, да черпим идеи от твоите постижения в пчеларството.
    Сори изказах се неподготвен. Вече видях, че има и бг.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Има сайт на Български - горе в дясно се превключва. Би трябвало автоматично да те разпознае, че си Българин, и да включи на Български, но по неведоми за мене причини това не работи. Утре ще ги стресна от ИТ отдела да поправят дефекта и да качат още снимки - има ги хиляди.

Страница 20 от 39 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •