Това са окончателните стойки на кошерите. Самите кошери вече са наредени по стойките. Това е стара снимка от месец декември. Би трябвало стойките да са ориентирани изток-запад, за да може кошерите да гледат на юг. Но така като гледам тези дълги сенки, и аз започнах да се съмнявам. Не съм ходил на този пчелин, но явно трябва да го направя, за да видя каква са я свършили моите юнаци. Не вярвам да са сбъркали - много са наясно как трябва да се правят стойките, а и за всеки пчелин имаме предварителен план, нарисуван на AutoCad и съгласуван с мене. По-скоро има някакво съображение, което не го виждаме на снимката. Имам и други пчелини, в които кошерите са ориентирани не на юг, а на югоизток, просто защото това е единствената светла просека в заобикалащата пчелина гора. Тука на този пчелин не я знам каква точно е ситуацията, но щом стойките са сложени така, значи има защо.
Моля да ме извините за моето незнание, но нови пчелини никнат като гъби, и аз не съм в състояние да ги обходя всичките. И сега в момента няколко бригади строят поне 10-15 нови пчелини, за да могат да поемат тазгодишното ми разширение. Твърдо съм решил в рамките на годината кошерите ми да станат поне 2000 или дори 2200 и така като гледам, май има сериозен шанс това да се случи. Зимната ми смъртност е малка, и ако господ даде, ще имам много-много отводки, включая и 500 или дори 1000 за продан.

Цитат