Какви са размерите на отворите на мрежата, която слагате на дъното.
Какви са размерите на отворите на мрежата, която слагате на дъното.
Силата присъства там, където работи мисълта.
Най-добре е отворите да са м/у 3 и 3.5 мм.(напр. 3.25х3.25 мм.), но мрежа с такива размери по-трудно се намира! Затова се поставя обикновено мрежа с размери 3х3 мм.Първоначално публикувано от stanko1972
П.С. Аз намерих и закупих мрежа с размери на отворите 3.33х3.33 мм.с дебелина на нишката 0.9 мм., която ще поставя на новите дъна.
Мрежата, която аз слагам на дълбоките дъна, които направих, е с размери на отворите 3х3 и предполагам, няма да я заклейват.Мисля си, че ако размерите на отворите са по малки това ще се случва, и за това попитах колегите какви са размерите на отворите на мрежата, която слагат.Успех в развитието на семействата приятели.
Извинете !!!Това ,мрежата метална ли е???Първоначално публикувано от vanHanegem
Мрежата която аз ползвам за дълбоко дъно е с ромбоидна форма с размер 3х3.Търсих си такава с квадратна форма , оказа се , че строителите са я изплозвали за сита някога преди време , но поради велия интерес в момента не успях да я открия на пазара.
Колега Станко , някъде бях срещнал из форумите мнение ,че на някого пчелите са заклейвали мрежата , и ако се нелъжа г-н Бонев бе дал отговора ,че пчелите прибягват до заклейване на мрежата в случай , че са изложени на течение.
Поздрави!
Благодаря на Кирил. Ползвам метална поцинкована мрежа с квадратни отвори 3х3, купих я за 6лв. на килограм от един склад в Монтана.
здравейте!моите дъна са с мрежа 3,6/3,6мм.зимуват изцяло с мрежа.от 80 семейства нито едно не е заклеило дъното.този факт дава тема за размисъл и дискусия.началото на март обвих мрежестото дъно със стреч фолио.успех на всички!
[quote="milko_enev"]здравейте!моите дъна са с мрежа 3,6/3,6мм.зимуват изцяло с мрежа.от 80 семейства нито едно не е заклеило дъното.този факт дава тема за размисъл и дискусия.началото на март обвих мрежестото дъно със стреч фолио.успех на всички![/quote
Незнам защо но на дълбоките ми дъна не заклейват мрежата.
Но на всички останали ДБ (с падащо дъно) на които съм поставил мрежа при входа заклейват.
Колкото за течението , кой съвестен пчелар ще остави отвор на покривната табла отворен за да се получи течение?
търсих,наистина търсих повече информация,че да не ви занимавам,но нито намерих някъде лекцията на Костадин Якофов,нито някаква подробна информация по въпроса.Първоначално публикувано от scutellator
Та интересно ми е (а и наистина трябва да разбера,повече по въпроса,защото тази година съм нагласил бая дървен материал и да знам,какво да и ЗАЩО го правя) да чуя повечко или поне да ми дадете линк към информация да прочета.
Като също силно ме заинтересуваха и тези снимки - сефте от този пост,чувам и виждам за мрежа И на покривните табли.
Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))