Цитат Първоначално публикувано от динев Виж публикацията
Г-н Бонев, не стрелям . Аз се причислявам към пчеларите за които хобито вече стана професия. Уважажам труда и пчелите си. Ще се боря за идеите си за додтойно заплащанена труда ми. Нямам намерение да бягам от РОДИНАТА. За биологичното знаеш" Я камилата я камиларя". ДОБРЕ ДЕ НЕ СИ ЛИ СЪГЛАСЕН, ЧЕ ИСКУПНИТЕ ЦЕНИ СА НАЙ-НИСКИТЕ В ЕВРОПА, И ТОВА НЕ ТЕ ЛИ УНИЖАВА?
Разбирам, че това, което е в момента не те устройва, мен също не ме устройва. Не си мисли, че си единствения, който професионално се занимава с пчеларство. За това си положение сме виновни самите ние. Най-напред защото все търсим начин да се правим на тарикати. Понеже прекупвачите не дават добра цена то тогава ще ги цакаме. Грешка. Цакайки тях, цакаме най-вече себе си. Те такъв мед ще го вземат от другаде на много по-ниска цена. После лидерите ни. Хайде да видим колко от тях вдигнаха пушилка за 1000-та тона китайски мед при помощите за бедни, а и как въобще се отнасят с проблемите ни. Въобще чуват ли нашите проблеми или са се концентрирали да опоскат каквото могат, а след тях -потоп. Добре е да се замислите кой е ваш приятел и кой работи срещу вашите интереси. Аз съм имал нещастието да видя как се случват(по-точно не се случват) нещата на високо ниво и как работи статуквото. Знам срещу какво е изправен Матеев и въобще не му завиждам. Има доста начини чрез които може сериозно да се повиши цената на меда, но е необходимо да има заинтересованост и от страната на пчеларите и от страната на преработватели и търговци. Необходима е обща стратегия и двете страни да имат интерес от това. За постигането на всичко това обаче, най-напред трябва да сме единни. А виждам, че тука всеки дръзнал да се опита да направи каквото и да било за общото благо моментално бива причисляван към статуквото. Е кажете ми тогава какъв стимул ще има този човек да продължи да работи в ползу роду, като по-лесно и по-изгодно ще му е да премине на тъмната страна.