Цитат Първоначално публикувано от динев Виж публикацията
4.60 e цената, която устройва прекупвачите. Тази цена е твърде ниска. Имам чувството, че всички прекупвачи работят за един човек. Матеев, с твоите изказвания и предложения ясно заставаш на сраната на прекупвачите!!! Цена 4,60, ще се наложи и без твоята "ПОМОЩ". Ние ПЧЕЛАРИТЕ трябва да сме единни за цена не по-ниска от 5лв. за полифлорния мад.
Именно от това най-много се опасявам. Повечето пчелари живеят с илюзии относно това какви са реалностите на пазарната икономика. Ако във форума досега го е изказал един, там по селата при пенсионерите това ще го кажат 90% от хората. Те живеят с илюзиите, че някой им е длъжен да им дава по 7-8 лева на килограм и за по-малко не искат и да чуят. И като видят нашата препоръка за 4.60 ще се изсмеят и НЯМА ДА Я ПОДКРЕПЯТ. В резултат на това всеки пчелар ще казва различна цифра - тоест НЯМА ДА СМЕ ЕДИННИ, защото НЯМА ДА ЗНАЕМ ЦЕНАТА, КОЯТО ИСКАМЕ.

И знаете ли какво ще стане?
Не искам да съм лош пророк, но тази година меда ще се изкупува най-много за 4.30, а 4.60 ще видите на куково лято, което се очаква да дойде през 2020 г. Тоест лакомията и илюзиите ще ни доведат до РАЗЕДИНЕНИЕ, а от там и до ПРОВАЛ !!!

Съжалявам, но напоследък все по-често започвам да си мисля, че пчеларите май наистина си заслужават участта, в която са изпаднали. И точно тези, които най-ламтят за големи пари, точно те първи ще си дадат меда за 4.20.