Колега,
прашеца можеш да го съхраниш по няколко начина:
1. Изсушаваш го на сянка (става за 2-3 дни в зависимост от околната температура и влага) пробваш дали е сух както е описал колегата по-горе. Правиш го на пакетчета удобни за последваща консумация (в зависимост от това колко хора и какво количество смяташ да консумирате) и го съхраняваш във фризера.
2. Взимаш пресния прашец и без да му правиш нищо го разфасоваш в торбички и го съхраняваш в фризера.
3. До като е пресен го смесваш с мед (по-лесно се ратваря като пресен) в съотношение 50:50 на обем (примерно половин буркан прашец го доливаш с мед), затваряш буркана с капачка (за предпочитане винтова) и два пъти дневно го въртиш (примерно сутрин си е с капачката нагоре, а вечерта го обръщащ на 180 градуса да легне на капачката си) и така две седмици докато прашеца се разтвори в меда.
От там нататък приятно хапване, wink;
П.П. първият и втория начин са по-сигурни за съхранение защото в пресният прашец има доста голям процент влага и при смесване с меда и по-продължително му съхранение може да се развали.