Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 32 от 239 ПърваПърва ... 2230313233344282132 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 311 до 320 от общо 2387
    10 рамковия винаги може да стане 8 рамков но 8 рамковия не може да стане 10
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Добре, а защо трябва да става 10 рамков, като 8 ДБ рамки са повече от достатъчни?
    Working....

Потребител
    Регистриран
    17.06.2013
    Пчеларски район
    покрай павликени
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Колко кошера мислите да купувате през февруари?Според мен 10р.дб с два магазина.
    5-10 не повече все пак сме новобранки пък и нали някоя отвотка ще вземем лятото и така няма да се хвърляме на мн първо да се научим да си обгрижваме тези пък за напред само здраве да има

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Добре сте се ориентирали на първо време с по малко кошери.Вадите от семействата примерно акациев мед,след това правите няколко отводки,храните и отводките и основните семейства да се засилят до слънчогледа ако има във вашия район.Късмет

Потребител
    Регистриран
    17.06.2013
    Пчеларски район
    покрай павликени
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Добре сте се ориентирали на първо време с по малко кошери.Вадите от семействата примерно акациев мед,след това правите няколко отводки,храните и отводките и основните семейства да се засилят до слънчогледа ако има във вашия район.Късмет
    Има и рапица ама още незнам да се радвам ли да плача ли а слънчогледа тази година щял да е около 20-30х.д-ра. След рапицата стават ли хубави отвотки ?

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от 2ма пчеларя Виж публикацията
    Има и рапица ама още незнам да се радвам ли да плача ли а слънчогледа тази година щял да е около 20-30х.д-ра. След рапицата стават ли хубави отвотки ?
    Стават хубави рояци.
    Не се правя на будната съвест на форума, ама ще попитам: Защо двама Търновци си задават въпросите в "югоизточния"?
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    То въпросите,еди дойди,ама с отговорите и напътствията да се съобразяват(щото морето не е до колене)
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Направих осведомителен преглед на голяма част от семействата.. Като констатация имам 1 отводка избягала мед-а е там, в кошера няма и една пчела. Имам и една слаба отводка която не и даваш шанс да оцелее до сега беше нападната от осите есента, сега има 1 рамка пчела може и да не оцелее. Като цяло отводките покриват между 4 и 5 рамки пчела. Основните семейства са на между 6-7 рамки пчели ... Мисля че е добре може и да греша ... Прави ми впечатление наличие на много млада пчела по семействата .... В повечето семейства има пило запечатано колкото цигарена кутия от двете страни но и имат по 1 някой 2 рамки наснесено яйца ... Мисля да им подам още малко храна с прашец тази седмица. Горе доло съм доволен ...
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Вчера на всички сложих по 500 гр. питка собствено производство. Стеснени са на колкото рамки покриват и следващите 20 дни няма да ги тормозя, а само ще ги гледам как си летят. Носят много прашец и поилката е пълна с пчели.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	1.jpg
Прегледи:      225
Размер:	120.8 KB
ID:	842
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	2.jpg
Прегледи:      227
Размер:	118.8 KB
ID:	843

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Браво, и аз мислех да ги стесня моите, но имаше ветрец и като ме жилнаха 2-3 по ръцете и отложих. Мисля си че след 14 дена ще ти се наложи да ги отпуснеш с по една рамка.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Страница 32 от 239 ПърваПърва ... 2230313233344282132 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •