Здравейте,закупих си боенни сандъци и си направих 8 рамкови дадан-блат кошери.Някой да ми даде мнение за 8рамкови дб кошери и особености.Предварително благодаря.
Здравейте,закупих си боенни сандъци и си направих 8 рамкови дадан-блат кошери.Някой да ми даде мнение за 8рамкови дб кошери и особености.Предварително благодаря.
Направи си по три четири магазина , иначе ще гониш роячета по дърветата.
Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций
8-рамковия ДБ е чудесен кошер. Трябват му обаче по 4 магазина.
Working....
Пчеларствам във Врачанско в с.Селановци.При нас докараха сандъци от мини които са като нови.За пръв път зимуват 12 броя 8 рамкови дб.Сега съм подготвил 22 броя.Но май ще трябва да направя повечко магазини.
А защо си ги направил 8 рамкови?От тези сандъци излизат идеални 12 рамкови.От къде ги закупи ако не е тайна и цена.Аз съм от Лесковец.
Взех ги от Козлодуй преди 3 години.Това лято бяха докарали пак,но на ширина са за 8 рамки и преградна дъска.Преградната дъска я правя от рамка пререзана на две и фазер.Така от една рамка правя две преградни.
Аз също съм на мнение че няма причини да не останеш доволен от тия кошери. Стига да им осигуриш достатъчно обем. Даже си мисля че първия магазин трябва да си готов да го оставиш на Нейно Величество. Снимки ако може, благодаря.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Същите са като твойте от снимките и найстина се ловят 9 рамки.Проблемът е когато малко надградат основите става страшно.При ваденето на рамките става едно мачкане на пчели.Затова вместо рамка слагам преградна дъска и когато преглеждам кошера я дърпам нагоре и встрани.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))