Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 37 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 361
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Максим Тодоров Виж публикацията
    Аз си монтирах видео дайлер с датчици за движение излеземи около 400лева с две камери.По всяко време мога да наблюдавам пчелина безплатно.Единственото ословие е да имаш 3G покритие на пчелина от някой оператор.ако нямаш захранване на пчелина с един акомолатор издържа около месец.
    Сподели малко повече за марката и модела на камерите и видеодайлера. Цената и консумацията са много прилични. На какво гледаш видеото и с каква програма? Трафика, който се генерира не се ли таксува?
    Ние също смятаме да предлагаме подобна система в комплект с BeeG 13. Бих искал да сравня параметрите.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Варненски
    Дайлера е ето този http://eta-sys.goonet.org/?menu=8;lang=1;view=78
    Камерите не е нужно да са някакви скъпи просто трябва да имат диоди за нощно виждане.В програмния си план на глобул съм въвел един телефонен номер с който мога да правя всичко безплатно и неограничено съответно и видеоразговори.
    Ако двама човека имат по една идея и нея споделят ще си останат само с нея но ако си я споделят и двамата ще имат по две.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Да, това съм го виждал. Мислех, че е нещо различно. Виж, това с тарифния план е интересно. Гледах днес тарифните планове на операторите и цените се въртят около 0.60лв/мин. за видеоразговори.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    И аз бях отхвърлил този вариант заради високите цени на видео-разговорите, НО сега виждам че Глобул предлага безплатни такива, неограничено с един номер при допълнителните 1.50 лв на месец към тарифния план. При тези условия идеята "възкръсва". Моля за малко инфо дали камерата се включва когато искаш да проведеш видео-разговор или стои постоянно включена? Питането ми е за да пресметна консумацията.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    И аз бях отхвърлил този вариант заради високите цени на видео-разговорите, НО сега виждам че Глобул предлага безплатни такива, неограничено с един номер при допълнителните 1.50 лв на месец към тарифния план. При тези условия идеята "възкръсва". Моля за малко инфо дали камерата се включва когато искаш да проведеш видео-разговор или стои постоянно включена? Питането ми е за да пресметна консумацията.
    Нашата идея е да ползваме подобен дайлер, който да се захранва от BeeG 13 и камерите да се управляват от него. Така ще се гарантира задействане при истинско алармено събитие, като максимално се избегнат лъжливите включвания. Не знаех за този тарифен план на Глобул, но какво правим ако на пчелина няма 3G покритие на Глобул? Някак си много се стеснява възможността за приложение на идеята. Макар че, ако намалим до минимум ползването на видеото "On Line", разходите се оптимизират до разумния минимум и с другите оператори.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Варненски
    Захранването на камерите го включвам преди да проведа видео връзка по следния начин.Дайлера има един изход който можеш да го управляваш с телефона си като позвъниш на алармата и тя ти затваря автоматично.през малко реле с минимална кунсумация на ток съм вързал захранването на камерите.
    Ако двама човека имат по една идея и нея споделят ще си останат само с нея но ако си я споделят и двамата ще имат по две.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Тоя дайлер започва все повече да ми харесва!
    GLOBUL Call Unlimited ли ползвате?

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Варненски
    Незнам моя план какъв е.Просто звъни на глобул и ще разбереш какви са вариянтите.

Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Въпреки предимството при ниската консумация и по-голям живот на акумулатора, рисковете са съществени.Според мен по-голямата част от крадците на кошери са приятели, познати и така по веригата(приятелите на вашите приятели и т.н).Въпрос на време да научат за вашата система, а някои сами разгласяват така, че да узнае цялото "село", как си включва камерите и т.н.Човешко е да се похвали какво е измислил за себе си, дори да е само на колегите.Когато пристигне крадеца на пчелина са му необходими секунди да реши проблема и дайлера да бъде безполезен.Към това добавете и ценните минути губене в опити да получите сигнал и чудене защо не тръгва видеонаблюдението.Това е информация, която не искам да пречи на никого във взимането на решение,а да го осведоми, за да знае рисковете.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Saras Виж публикацията
    Въпреки предимството при ниската консумация и по-голям живот на акумулатора, рисковете са съществени.Според мен по-голямата част от крадците на кошери са приятели, познати и така по веригата(приятелите на вашите приятели и т.н).Въпрос на време да научат за вашата система, а някои сами разгласяват така, че да узнае цялото "село", как си включва камерите и т.н.Човешко е да се похвали какво е измислил за себе си, дори да е само на колегите.Когато пристигне крадеца на пчелина са му необходими секунди да реши проблема и дайлера да бъде безполезен.Към това добавете и ценните минути губене в опити да получите сигнал и чудене защо не тръгва видеонаблюдението.Това е информация, която не искам да пречи на никого във взимането на решение,а да го осведоми, за да знае рисковете.
    Какви са алтернативите?

Страница 10 от 37 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •